DANSA VALÈNCIA IMPULSA EL TALENT DE LA COMUNITAT AMB DUES CONVOCATÒRIES DESTINADES A ARTISTES LOCALS

La 35a edició del festival de l’Institut Valencià de Cultura tindrà lloc del 2 al 10 d’abril  

La cita amb les arts del moviment convoca una selecció de tres peces breus per a espai exterior urbà

Dansa València inicia una col·laboració amb PalmaDansa per la qual obri una convocatòria per a triar una peça coreogràfica que es programarà en el festival balear

La 35a edició del festival Dansa València, programat del 2 al 10 d’abril, aspira a contribuir a la promoció, la visibilitat i el reconeixement dels projectes artístics de les companyies valencianes. A aquest efecte, el festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura realitza dues convocatòries destinades a artistes locals. D’una banda, es durà a terme la selecció de tres peces breus per a espai exterior urbà que es representaran en el context de Dansa València i, d’altra banda, l’elecció d’una peça coreogràfica que es programarà en el festival PalmaDansa 2022.

En tots dos casos, les convocatòries van dirigides a artistes, companyies i altres professionals residents o treballadors a la Comunitat Valenciana que es dediquen a les àrees de la dansa i les arts del moviment i que desenvolupen propostes d’exhibició.

El termini de les dues convocatòries va del 20 de gener al 3 de febrer de 2022, els dos inclosos. Les bases es poden consultar en la pàgina web de Dansa València, https://dv.ivc.gva.es.

Circuit de dansa urbana

Dansa València tornarà a ampliar la programació habitual per a integrar un cicle de recorreguts urbans durant el seu primer cap de setmana, els dies 2 i 3 d’abril. A fi de determinar els espectacles que conformaran aquesta proposta, el festival obri una convocatòria conjunta amb la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València per a seleccionar tres peces breus que s’exhibiran en un espai exterior urbà i/o no convencional.

“Dansa València vol crear una comunitat entorn de la dansa que incloga la ciutadania. L’objectiu és situar el cos i el moviment en els llocs de pas de la ciutat per a fer més accessible aquest llenguatge artístic als habitants i, mitjançant la creació contemporània, generar nous diàlegs i mirades plurals cap a la realitat que ens envolta”, declara la directora artística del festival, María José Mora.

Els projectes coreogràfics triats tindran una duració entre els 10 i els 20 minuts i s’exhibiran en dues ocasions al llarg de la cita amb les arts del moviment. A més, gràcies a l’acord renovat de Dansa València amb la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, el pressupost total destinat al programa de dansa en espais urbans s’ha vist augmentat respecte d’anys anteriors.

Nova col·laboració amb PalmaDansa

Entre les novetats d’aquesta nova etapa en la direcció de Dansa València, s’hi troba la d’aspirar a contribuir a l’expansió de la creació contemporània valenciana a partir de la posada en marxa de col·laboracions entre comunitats autònomes. Amb aquesta finalitat, Dansa València ha sumat forces amb el festival PalmaDansa, organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma, per a donar suport a la creació coreogràfica contemporània originada en el context mediterrani. En l’edició 2022 s’ha plantejat una invitació recíproca a sengles artistes o companyies de la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

Per això, Dansa València obri una convocatòria per a la selecció d’una peça coreogràfica que es programarà en el festival PalmaDansa 2022, que tindrà lloc del 29 d’abril al 8 de maig a Palma.

Es poden presentar propostes de format mitjà o reduït, tant si han sigut concebudes per a sala, com per a espais urbans o no convencionals i destinades a públic adult, familiar o infantil.

error: Content is protected !!