La Mutant torna amb l’Any Berlanga, trobades y festivals de referència

La sala acollirà unes obres de remodelació durant el mes de febrer

• “Explora el jardín de los Cárpatos”, en la imatge, arribarà a La Mutant els dies 4 i 5 de juny

Després de tancar el 2021 amb la representació de “Genealogía de un deseo” al desembre, La Mutant encara el nou any amb una programació que, de manera excepcional, s’haurà d’adaptar a unes obres de manteniment que tindran lloc a la sala just després de l’acte de lliurament dels premis Tresdeu, el 10 de febrer. Estos treballs inclouran reparacions en diferents punts de l’edifici, com l’escenari i algunes de les zones d’encoixinat, el frontis de públic a platea, l’entrada i la zona del vestíbul, l’accés a camerinos i escenari o les localitats per a persones amb mobilitat reduïda al corredor de la planta baixa. També està prevista la substitució dels vinils antilliscants de l’entrada i la senyalística de banys, oficines i usos restringits, a més de la remodelació de les finestres hermètiques de la sala d’assajos i la instal·lació d’un cartell lluminós en la façada.

Abans de l’inici de les obres, del 27 al 30 de gener, es representaran les mostres del Taller de Fi de Carrera de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) en Interpretació Textual. La Mutant reprendrà la seua programació habitual al març amb una trobada de guionistes audiovisuals (dies 3, 4 i 5) i la lectura dramatitzada “Yo soy la niña del Verdugo”, de la companyia Hongaresa (dia 7), tots dos emmarcats dins de les celebracions de l’Any Berlanga. Abril serà el mes dels festivals a l’espai municipal, amb tres espectacles de Dansa València (“Bailar el sonido” el dia 7, “In-side” i “Máquinas sagrades” el 9) i Labdeseries (dies 26 i 27), per acabar amb una nova entrega de la programació expandida de l’IVAM (dia 27), la trilogia de peces escèniques “Jinete Último Reino”, a meitat camí entre la música, la poesia i la performance.

Al maig el protagonista serà el Festival 10 Sentidos amb la posada en escena d’”Amantes”, una instal·lació immersiva de Raquel André que es podrà visitar en diferents horaris (dies 14 i 15), mentre que el juny portarà fins a La Mutant la proposta de José y sus Hermanas “Explora el jardín de los Cárpatos” (dies 4 i 5), que va haver de ser ajornada la temporada passada, i el projecte escènic de Sandra Gómez “Bailar el sonido” (del 13 al 26), una continuïtat del seu treball del mateix nom dins del programa Graners de Creació. No serà l’única residència del teatre estos mesos, ja que, entre finals de febrer i març, La Mutant acollirà dos projectes seleccionats dins de la convocatòria de les Residències de Creació 2021 de la Regidoria d’Acció Cultural: 1, 1º, de Roser Domingo i Jorge Dabaliña, i Ramas y rizomas, de Laia Lloret.

En paraules de la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, durant els propers mesos La Mutant “mantindrà la seua activitat a través de festivals, trobades, residències de creació, premis, Any Berlanga… Una combinació per a tots els públics en este inici de temporada”.

error: Content is protected !!