El camió de ‘Les Arts Volant’ arranca la seua octava gira per la Comunitat Valenciana amb 24 funcions de ‘La Ventafocs’

El camió de ‘Les Arts Volant’ arranca la seua octava gira per la Comunitat Valenciana amb 24 funcions de ‘La Ventafocs’

  • La Diputació de València financia un total de 12 representaciones por la provincia, incluida la función inaugural el día 22 de junio en Guadassuar

‘Les Arts Volant’ arranca la seua octava gira per la Comunitat Valenciana este 22 de juny a Guadassuar. El tour de 2024 aconseguirà la xifra de 22 representacions de l’òpera ‘La Ventafocs’, gràcies a la col·laboració conjunta de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, de vicepresidència primera i conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València.

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Paco Teruel; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de València, José Luis Moreno; i el director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega, han presentat en roda de premsa esta nova edició de la companyia d’òpera ambulant creada pel Palau de les Arts Reina Sofia.

Durant els mesos de juny, juliol i setembre, el camió-escenari de Les Arts representarà en les diferents places de les tres províncies esta divertida i hilarant adaptació al valencià de l’òpera ‘Cendrillon’ (‘La Ventafocs’), de Pauline Viardot. El propòsit de ‘Les Arts Volant’ és acostar la lírica a llocs amb escassa activitat musical o on seria complicat dur a terme una representació per mancar dels mitjans necessaris.

Joan Font, director i fundador de Comediants, firma una àgil i fresca posada en escena de l’òpera de Viardot, interpretada per joves artistes valencians juntament amb cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament de Les Arts. Realitzada amb els mateixos estàndards artístics que qualsevol representació en el teatre, ‘La Ventafocs’ va obtindre una immillorable recepció l’any passat en les seues funcions a l’aire lliure.

Segons el diputat de Cultura de la Diputació de València, Paco Teruel, “amb Les Arts Volant es permet arribar a pobles on seria complicat dur a terme representacions operístiques per la inexistència d’instal·lacions tècniques adequades, per ell es tracta d’un model de promoció de la cultura que promou la inclusió i la participació”.

Així mateix, ha assenyalat que l’òpera “compta amb un llenguatge universal perquè és una representació que beu de fonts antigues i personatges mítics, per tant els seus ensenyaments s’allarguen en el temps i en la geografia. És teatre, però també és música; és plasticitat corporal però també és cant; és eternitat, però també és actualitat”.

Així mateix, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de València, José Luis Moreno, ha celebrat “el suport unànime de totes les administracions valencianes a una iniciativa plenament consolidada en l’oferta cultural de la nostra ciutat i que tornarà a convertir enguany a València en una de les seues parades fonamentals dins del seu recorregut per la Comunitat”.

“La vocació d’esta iniciativa -apunta Moreno- no és una altra que acostar la cultura en general i el gènere operístic en particular al conjunt de la ciutadania, i que, en el cas de València, tindrà lloc en el marc de la campanya municipal ‘Cultura als barris’”.

La gira

La gira de ‘Les Arts Volant’ 2024 comença el pròxim 22 de juny a Guadassuar i inclou altres 11 representacions més a la província de València a càrrec de la Diputació: Bèlgida (23), Alfara del Patriarca (29), Olocau (30), al juny; i Beniarjó (4), El Perelló (6), Vallada (7), Benetússer (11), Anna (14), Quartell (17), Vallanca (18) i Bugarra (21), al juliol.

La Generalitat Valenciana, per part seua, portarà el camió-escenari a les capitals culturals, Bicorp i Monòver, el 13 i 20 de juliol, respectivament, a més d’estendre a les poblacions de les comarques de Castelló: Morella (26 de juny) i Jérica (3 de juliol), i Alacant: Tibi (27 de juny) i Alcalalí (10 de juliol).

La companyia d’òpera ambulant de Les Arts inclou també en el seu itinerari parades a la ciutat de València, amb sis funcions en diferents barris a càrrec de l’Ajuntament de València, que es programaran per a després de l’estiu.

Els cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament de Les Arts conformen el repartiment de l’obra, que s’oferix amb els mateixos estàndards de qualitat artística i tècnica que una funció en Les Arts.

error: Content is protected !!