EL CARME CONVIDA A PRENDRE CONSCIÈNCIA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC AMB LA TERCERA EDICIÓ DE CRIDEM PEL CLIMA

EL CARME CONVIDA A PRENDRE CONSCIÈNCIA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC AMB LA TERCERA EDICIÓ DE CRIDEM PEL CLIMA

Del 26 al 29 d’octubre, se celebra la tercera edició del festival Cridem pel Clima que unix música, cine, art urbà, xarrades, debats i tallers per a conscienciar sobre la crisi climàtica

Organitzat pel CCCC i Tornem, comptarà amb les actuacions La Maria, Colomet, Badlands, Golden Peluco, Candela Roots, Ruiseñora i Valancea

El director del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i el Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, han presentat la tercera edició del festival Cridem pel Clima, destinada a “prendre consciència sobre el canvi climàtic”, segons els seus organitzadors, i que se celebra del 26 al 29 d’octubre al CCCC, coincidint amb el Dia Internacional del Canvi Climàtic, que se celebra el 24 d’octubre.

La presentació ha comptat també amb la presència de Jorge Ros, Ana Gisbert i Laura Casla de Tornem, cultura i sostenibilitat; Vera Nikolova Maznikova, de l’equip de BIOagradables; José Ignacio Lacomba, cap del Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, i Mar Ferrer, tècnic d’I+D+I de l’Ajuntament de València, els dos en representació de València Capital Verda Europea 2024; el crític de cine i propietari del videoclub Strómboli Daniel Gascó, i l’artista La Maria, que forma part del cartell del festival i que ha oferit una actuació acústica en la presentació.

Organitzat pel Centre del Carme juntament amb Tornem, cultura i sostenibilitat per tercer any consecutiu, en este cas amb el lema ‘Pensem en altres futurs possibles’, el festival proposa una programació d’accés gratuït per a totes les edats i àmbits de sensibilització amb la crisi climàtica, que inclou activitats culturals, trobades amb experts, concerts, projeccions i altres manifestacions artístiques.

El festival obri el dijous 26 a les 18.00 a la sala Refectori amb un diàleg entre persones expertes i ciutadania sobre la contaminació per plàstics, organitzat per Plastic Oceans Europe, que inclourà la projecció del documental Out of plastic. Estarà conduït per Emilio Beladiez, director de Plastic Oceans Europe, i comptarà amb la participació de Yolanda Sánchez, Community Engagement Manager de Plastic Oceans Europe, i Julia Furió, dissenyadora gràfica de formació amb estudis específics en sostenibilitat.

El divendres 27, a les 18.00 hores, a la sala Goerlich es projectarà el documental Alter Nativas: Construyendo futuros posibles, un llargmetratge col·lectiu sobre iniciatives de transició i regeneració ecosocial.

Comptarà amb la participació d’un dels seus codirectors, Agustí Coromines, així com amb Dani Gascó, propietari del videoclub Stromboli, crític de cine, programador i activista cultural i Melanie Valle, activista en Extinction Rebellion i implicada també en un grup de lectura i debat per a pensar mons futurs utòpics des d’una perspectiva ecofeminista.

El dissabte 28, a les 18.00 hores, a la sala Refectori, se celebrarà el debat sobre energia i clima ‘Què està passant en el món?’, que reunirà Fernando Valladares, científic del CSIC, professor d’Ecologia a la Universitat Rey Juan Carlos i un referent de la divulgació de la ciència a Espanya; Irene Calvé, experta en sistemes elèctrics, generació distribuïda i accés a l’electricitat, i Juan Bordera, periodista i activista.

L’última jornada de Cridem pel Clima, el diumenge 29, inclourà un complet programa d’activitats, concerts i tallers, que començarà a les 11.00 hores amb ‘El mural del clima’, un taller divulgatiu, lúdic i participatiu que permetrà entendre de manera més senzilla i divertida els informes de l’IPCC de l’ONU.

Des de les 12.00 hores, el públic infantil podrà participar també en el taller de conscienciació sobre el fem marí ‘Taps i ampolles: els nous peixos de l’oceà’ de la mà de Baobab Oci Creatiu i Ocean Art Trash.

Al mateix temps, a la sala Refectori se celebrarà una taula redona sobre la capitalitat verda de València en 2024 en la qual prendran part Kristin Suleng, periodista de ciència i medi ambient; Mar Ferrer, tècnica d’I+D+I de Las Naves i Sera Huertas, membre de l’Associació Valenciana d’Educació Ambiental.

A la vesprada, la sala reunirà José Luis Fernández Casadevante Kois, sociòleg i expert internacional en sobirania alimentaria per la UNIA i a l’associació BIOagradables, dedicada a l’activisme ambiental que usa les neteges de platja com a eina d’educació, sensibilització i conscienciació, per a conversar sobre ‘Ecotopies. Noves narratives davant la crisi ecosocial’.

Diumenge de música en directe

Durant l’última jornada del festival, la música també omplirà el CCCC amb les actuacions de destacades formacions del panorama estatal. Començaran en horari matinal Valancea i seguidament Badlands.

A la vesprada, serà el torn de Candela Roots; el duo extremeny-canari de ‘psicodèlia popular’ Ruiseñora; el trio valencià Golden Peluco i la parella local de DJs Wisemen Project. El tancament del festival vindrà de la mà de Colomet i una de guardonades fa poc en els Premis Ovidi Montllor: La Maria.

Tota esta programació estarà acompanyada d’un mercat d’artesania local i sostenible i l’art urbà en directe de l’artista J.Warx.

Cridem pel Clima, un compromís social i mediambiental Cridem pel Clima està organitzat per Tornem, cultura i sostenibilitat, impulsat pel CCCC i produït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Compta amb el patrocini de l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de València, Plastic Oceans Europe, Caixa Popular i Cerveza Turia, així com amb la col·laboració de Capitan Denim, Bioagradables, Papereria Altea, Mural Pel Clima, Associació Valenciana d’Educació Ambiental, European Green Capital i Baobab Oci Creatiu.

error: Content is protected !!