EL CENTRE DEL CARME CELEBRA LA SALUT SEXUAL AMB LA V EDICIÓ DEL VIHSIBLES FESTIVAL

Coproduït pel CCCC junt amb el Comité Antisida de València, Vihsibles forma part de la programació oficial de l’Orgull LGTBI

Amb actuacions com les de Choriza May, La Mare o Liz Dust, el festival pretén que la ciutadania perceba la sexualitat i el VIH des d’un prisma diferent

El Centre del Carme celebra divendres que ve 1 de juliol la V edició de Vihsibles Festival, un esdeveniment anual coproduït pel CCCC junt amb el Comité Antisida de València (ComitéVLC) que forma part de la programació oficial de l’Orgull LGTBI.

Per cinqué any consecutiu, Vihsibles Festival reuneix artistes com Liz Dust, La Mare, Choriza May, Muéveloreina o Radikal Pose, que oferiran tota una vesprada d’actuacions el divendres 1 de juliol al claustre del Centre del Carme.

Un esdeveniment de referència a la ciutat de València, que va nàixer per a la promoció de la igualtat l’any 2018 arran de la seua selecció en la convocatòria Altaveu del Consorci de Museus, per a projectes d’inclusió i cohesió social. Sota el lema ‘indetectable = intransmissible’, l’esdeveniment té l’origen en el propòsit de visibilitzar el VIH i la salut sexual des d’una mirada transformadora.

“En només cinc anys Vihsibles ha esdevingut una referència a la ciutat. Es tracta d’un projecte sorgit d’una convocatòria del Consorci de Museus que treballa per a donar visibilitat al VIH i la salut sexual des del respecte, la inclusió i la diversitat. El món canvia, en gran manera, quan canvia la nostra manera de veure la realitat que ens envolta. Aquesta és la nostra aposta, mostrar la riquesa de matisos del nostre temps”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

Segons Pilar Devesa, responsable de comunicació del ComitéVLC i coordinadora del festival: “Vihsibles naix amb una mirada projectada al reconeixement de la multidiversitat. Abordar conjuntament la sexualitat, la salut i la cultura és la via més transformadora que trobem en el ComitéVLC per a contribuir a la consciència col·lectiva de les cures, i a donar una resposta cooperativa a les conductes discriminatòries i els delictes d’odi”.

Programació Vihsibles Festival

La vesprada del divendres 1 de juliol, des de les 18.00 hores i fins a mitjanit, el claustre gòtic del Centre del Carme s’omplirà de música i ‘performance’ de la mà d’artistes com Choriza May, la ‘drag’ valenciana més internacional, coneguda per participar en concursos com Drag Idol i Liverpool’s Big Drag Pageant. A més, ha esdevingut la primera espanyola a participar en RuPaul’s Drag Race UK.

La Mare és una cantautora gaditana amb una sensibilitat especial per a les causes socials, fundadora d’ARTE MUHÉ, la proposta de la qual és una fusió repleta de ritme i frescor, sense deixar de banda el cor, la intimitat i el compromís de les seues lletres.

Muéveloreina és un projecte “mutant àcid, esteticista i agafadís” que Karma Cereza i Joaco J Fox impulsen des de 2016. Un concepte electropical que es tradueix en una fusió entre l’electrònica, el trap i els ritmes tropicals replets de reivindicació social.

La proposta Radikal Pose anirà a càrrec de Raisha Cosima i la seua ‘família’ (la Kiki House of Cosima), una casa que està activa des de 2018 acollint artistes joves de l’escena ‘ballroom’ a l’estil sèrie ‘Pose’.

Finalment, Liz Dust, la vedet contemporània més coneguda de la ciutat de València, serà un any més la mestra de cerimònies del Vihsibles Festival.

Acompanyant aquesta proposta artística, el Comité Antisida de València presentarà en el Vihsibles Festival el seu últim projecte Loving Diversity VLC. Una agenda d’oci saludable dirigida a la comunitat LGTBI de la ciutat, que es complementa amb un servei de cibereducació virtual per a l’atenció de la salut sexual.

A més, en aquesta edició del Vihsibles Festival, pantalles ubicades al claustre del CCCC donaran visibilitat a l’experiència de Joel Antequera —jove valencià diagnosticat de VIH en 2020—. A través d’unes entrevistes realitzades per Pilar Devesa a Joel, i al seu entorn pròxim, es desvela com la creativitat —en aquest cas, a través d’una ‘performance’ de Shibari compartida en xarxes socials— pot ser una eina poderosa per a afrontar un diagnòstic de VIH, i la visibilitat, un instrument d’alliberament.

error: Content is protected !!