El Centre del Carme presenta l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’

– La mostra es podrà visitar entre el 5 de novembre i el 23 de gener després d’haver passat ja per Castelló de la Plana
– Reuneix les 37 obres d’art que va adquirir Cultura de la Generalitat en 2020La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha presentat l’exposició que s’obri al públic al Centre del Carme titulada ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’, juntament amb el director del CMCV, Jose Luis Pérez Pont.

Segons Raquel Tamarit: “Aquesta és la quarta exposició itinerant que realitzem gràcies a l’adquisició, any rere any, d’obres d’art de creadores i creadors valencians. Una mostra que cada any es dissenya per a mostrar al públic les obres d’art que adquirim l’any anterior. En aquest cas presentem la mostra més extensa que hem realitzat fins hui, les obres que adquirim des de Cultura de la Generalitat en 2020. Es tracta d’un recorregut per 37 propostes artístiques: 18 obres de dones, 18 d’homes i una d’un col·lectiu amb l’objectiu de garantir la paritat”.

“Aquestes 37 obres que ara es poden gaudir en format exposició formen part de la col·lecció d’art que estem impulsant des de 2017, uns fons artístics que en total ja sumen 110 obres, amb una inversió que arriba a 1,5 milions d’euros. Això serveix tant per a acompanyar artistes i galeries, com per a donar a conéixer les propostes visuals dels artistes consolidats i emergents que estan engrossint amb les seues propostes aquesta col·lecció.”

El director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha animat a gaudir d’aquesta exposició que reflecteix la diversitat generacional i de tècniques: “Per quart any, el programa d’adquisicions continua creixent amb noves obres que reforcen la representació del teixit artístic valencià en la seua riquesa de llenguatges i formats. Destaca la incorporació dels treballs d’il·lustració dels premis nacionals Miguel Calatayud i Pablo Auladell, així com la presència de l’obra de Carmen Calvo, Premi Nacional d’Arts Plàstiques”.

‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’

L’exposició, amb obres adquirides en 2020, reuneix peces representatives de l’actualitat artística al territori valencià sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques. El temps i la memòria, el feminisme, les friccions entre la quotidianitat i el tecnològic, el binomi individu i societat o la sostenibilitat són algunes de les qüestions que aborda aquesta última convocatòria.

De les comarques de Castelló es mostren les obres d’Ester Pegueroles ‘Km 0’; Alejandro Mañas ‘Sonidos a la libertad’; Julia Galán ‘Mordazas’ i Laura Palau ‘Observatorio, 2018-19’.

De les comarques de València les obres d’Ángeles Marco ‘Escalera-Rampa per a Legánes’; Alex Marco ‘Down on the street’; Carolina Ferrer ‘Escenografías de la memoria: la lógica de una obsesión’; Vicente Ortí ‘Femeneidad’; Silvia Lerín ‘A metal flower is a dead flower’; Amanda Moreno ‘Sleepwalker Chronobiology’; Lluis Masia ‘Refusés 2 y 13’; Carmen Ortíz ‘Devenir. Decimoquinta puerta’; Nuria Riaza ‘La memoria de las piedras’; Oliver Johnson ‘The Observer effect’; Chema López ‘DOLOR ES’; Sergio Barrera ‘Antigesto n.º 21 y 22’; Juan Fabuel ‘14,24’; Carmen Calvo ‘Serie Naturalezas II’; Elena Martí ‘Out of place’; Lluc Margrau ‘ShÖji’; Juan Ortí ‘Sin título, 1 y 2’; Roberto Mollà ‘Diamantes tristes’; Alejandro Casanova ‘Identidad perdida en suelo hidráulico y Trasunto de identidad’; Claudia Martínez ‘Halo. Un bosque en la nieve + Red’; Concha Ros ‘Les Dones’ i Vinz Feel Free ‘Don’t be afraid /No tengas miedo’.

De les comarques d’Alacant les obres de Juan Carlos Nadal ‘Noctiluca’; Josep Pedrós i Ginestar ‘Refugi’; el col·lectiu DimasIA (Diana Lozano + Alvaro Jaén) ‘El estanque de las nubes’; Elena Aguilera ‘Debajo de ningún cielo’; Iluminada García Torres ‘El hilo de Ariadna’; Jesús Herrera ‘Proposal for equestrian portrait’; M Reme Silvestre ‘Igual de lleno, igual de grande I’; Miguel Calatayud ‘Tres viajes’; Nuria Fuster ‘Mirrors have memory’; Pablo Auladell ‘El Paraíso perdido, 2013-14’ i Silvia Sempere Ripoll ‘Sordium Continuum. Placeres Bárbaros’.

error: Content is protected !!