Coneguem la nova programació expositiva de setembre després de les vacances d’estiu

  • Les obres d’‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ continuen amb la seua itinerància, mentre que el Centre del Carme presenta la primera gran retrospectiva de Jaime Hayon a Espanya
  • Després de la pausa d’inauguracions durant el mes d’agost, el CMCV afronta setembre amb una nova oferta expositiva, sumada a la que manté en l’actualitat a tota la Comunitat Valenciana

La tornada de les vacances estivals comporta novetats en matèria de programació expositiva del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) durant tot el mes de setembre. Mostres confirmades —i produïdes pel CMCV— que es presentaran a les localitats de València, Alacant, Aielo de Malferit i Elx amb l’objectiu de continuar nodrint d’art contemporani els centres culturals de la Comunitat Valenciana.

A València el Centre del Carme Cultura Contemporània prepara per al dijous 22 de setembre la primera gran exposició retrospectiva del treball de Jaime Hayon a Espanya prenent el relleu de l’exposició ‘Emergency on Planeth Earth’; mentre que a Aielo de Malferit el Consorci de Museus presenta el pròxim divendres 2 de setembre ‘Altres relats. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, la segona de les tres exposicions que s’han programat a la localitat valenciana amb motiu de la seua capitalitat cultural.

La col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ continua amb la seua itinerància per la Comunitat amb la inauguració de l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’ el pròxim 9 de setembre al Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant i el pròxim 21 de setembre amb l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’ a la localitat alacantina d’Elx, actual mostra que encara es pot visitar a la Sala Dormitori del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC).

“La nostra nova temporada arriba carregada de produccions expositives del Consorci de Museus que renoven la programació del CCCC i de nombrosos espais museístics en el territori, que potencien la presència del disseny i la creació artística contemporània”, descriu el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

Altres Relats. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’

La segona de les tres exposicions que s’han preparat al llarg d’aquest 2022 amb motiu de la distinció d’Aielo de Malferit com a capital cultural valenciana es presenta el pròxim 2 de setembre al Palau de Malferit. Sota el títol d’‘Altres relats. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, la mostra reuneix les propostes de Xisco Mensua, Rosell Meseguer i Cristina de Middel.

Els tres artistes, des de plantejaments tècnics molt diversos —com la fotografia, el dibuix, l’aquarel·la, la pintura, la investigació i la compilació documental—, conten relats diferents, uns que són crònica i denúncia i altres ensomnis i faules.

Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’

El 9 de setembre es presentarà al Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant la itinerància de l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’. La mostra reuneix les obres adquirides per la Generalitat Valenciana corresponents a l’any 2020, quart any consecutiu de la iniciativa en aquell ‘moment.

Les 37 obres se sumen a la col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ i en fan una col·lecció viva, en constant creixement, les obres de la qual constitueixen un reflex de l’art valencià actual.

Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’

El 21 de setembre, el CMCV presenta a Elx la mostra ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’. Després del seu pas pel Centre del Carme de Cultura Contemporània entre els mesos de maig i setembre, la itinerància de les últimes obres adquirides comença per aquesta ciutat alacantina.

La mostra reuneix les 19 obres d’art adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2021, en la cinquena campanya d’aquesta iniciativa nascuda en 2017 amb el propòsit d’impulsar el sector artístic valencià construint un patrimoni que es projecte en el futur, i contribuir al mateix temps a la revitalització del sector artístic contemporani.

Jaime Hayon: InfinitaMente’

‘Jaime Hayon: InfinitaMente’ es tradueix en la primera exposició retrospectiva de gran format sobre l’obra de Jaime Hayon que se celebra a Espanya. Una mostra que forma part del calendari oficial de World Design Capital València 2022 i que es podrà visitar a les sales Ferreres i Goerlich del CCCC des del 22 de setembre fins al 16 d’abril de 2023.

Organitzada i produïda pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el Centre del Carme, l’exposició aborda la trajectòria artística del dissenyador i creador resident a València, Premi Nacional de Disseny 2021 i tot un referent a escala internacional.

error: Content is protected !!