Va actuar amb el mateix programa, el 2 de març al Teatre Arniches d’Alacant i el 9 de març al Palau de Congressos de Peníscola
El Cor de la Generalitat estarà acompanyat al piano per Francisco Hervás i conduït pel seu director assistent Jordi Blanch Tordera
El Cor de la Generalitat torna al Palau de la Música després d’una absència de cinc anys sense actuar a la sala Iturbi i dènou anys a la sala Rodrigo de l’auditori valencià, a causa del cessament d’activitat que va suposar la pandèmia i després de les obres de rehabilitació que s’estaven duent a terme en l’edifici.
En el seu retorn al Palau de la Música, el Cor oferirà un programa amb obres corals del Romanticisme i Postromanticisme alemany, dins del cicle ‘Cambra al Palau’ que es desenvolupa a la sala Rodrigo. El concert es celebrà dimecres, 28 de febrer.
El director del Palau de la Música, Vicente Llimerá, ha destacat que este concert “suposa el retorn d’este magnífic cor a la sala Rodrigo i, a més, amb un programa atractiu”. Així mateix, Llimerá ha ressaltat “la seua llarga vinculació amb el Palau de la Música des dels seus inicis, i ara en format de cambra per a una comunió íntima amb el públic”.
Les 22 veus del Cor, acompanyades al piano per Francisco Hervás i conduïdes per Jordi Blanch Tordera, director assistent del Cor, interpretaran peces de Franz Peter Schubert, Josef Rheinberger, Heinrich von Herzogenberg i Joannes Brahms.
Amb el tenor Antonio Lozano, de Schubert s’interpretaran Gott im Ungewitter, D 985, Mirjam’s Siegesgesant, D 942, op.136, Jaglied, D 521, Widerspruch, D 865, op.105 núm.1 i Trinklied, D 148. El programa també inclou Maytag, op. 64 de Rheinberger, Nachtlied, op. 73 núm. 1 de Heinrich von Herzogenberg i Neckerein, op. 31 núm. 2 de Brahms.
El Cor de la Generalitat actuarà també el 2 de març al Teatre Arniches d’Alacant; i el 9 de març, al Palau de Congressos de Peníscola, amb el mateix programa d’obres corals del Romanticisme i Postromanticisme alemany.
El Cor de la Generalitat Valenciana
Va ser creat en 1987 amb el nom de Cor de València. És el cor titular del Palau de les Arts al mateix temps que desenvolupa una constant activitat en els principals auditoris de la Comunitat Valenciana.
El Cor està present en les temporades i festivals espanyols més importants i ha gravat discos per a Sony, Decca i Deutsche Grammophon, juntament amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i solistes com Plácido Domingo o Juan Diego Flórez. La seua gravació Verdi Domingo va ser guardonada amb el Grammy Llatí al millor àlbum de música clàssica de 2014. Ha actuat sota les batutes dels principals directors valencians i espanyols.
El Cor de la Generalitat depén de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura. El seu director titular és Francesc Perales i Francisco Hervás és el seu pianista acompanyant.
Francisco Hervàs
Francisco Hervás va nàixer en Bèziers (França). Va fer els seus estudis musicals a l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats de València i al Conservatori Superior de Música de València, on va cursar estudis de violí, piano i música de cambra.
Des de 1988 ha centrat el seu treball en la música de cambra, especialment en la música per a cant i piano, i ha fet un gran nombre de recitals per diverses ciutats espanyoles. Des de 1992 és pianista del Cor de la Generalitat Valenciana.
Jordi Blanch Tordera
Jordi Blanch Tordera és titulat superior i premi extraordinari fi de carrera en direcció de cors, piano i llenguatge musical, i titulat professional en composició en el Conservatori José Iturbi i en el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. Des de 2016 és director assistent del Cor de la Generalitat Valenciana al Palau de les Arts.
Amb esta agrupació ha interpretat un ampli repertori operístic i simfònic, amb agrupacions com l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, l’Orquestra de València, Europa Galante i la Jove Orquestra de la Comunitat. Ha treballat amb grans mestres com Francesc Perales, Henrik Nánási, Fabio Biondi, Roberto Abbado, Nicola Luisotti, i Christopher Franklin.