El Gremi de Llibrers espera superar enguany el milió d’euros de facturació en la 59ª Fira del Llibre de València

El Gremi de Llibrers espera superar enguany el milió d’euros de facturació en la 59ª Fira del Llibre de València

• Cartell de la 59 edició de la Fira de Llibre

La fira tindrà lloc del 25 d’abril al 5 de maig al Jardins del Real

La 59 edició de la Fira del Llibre de València se celebrarà als Jardins del Real del 25 d’abril al 5 de maig en un any que “s’espera de rècord si l’oratge acompanya”. L’edició d’enguany té 80 expositors, 120 casetes, 1.300 activitats per a tots els gustos i totes les edats i una previsió de facturació econòmica que s’espera que arribe al milió d’euros. La fira, que l’any que ve arribarà a la seixantena edició, és ja el segon certamen més important d’Espanya al voltant del sector del llibre i la lectura pel volum comercial i la quantitat d’activitats previstes.

La fira s’ha presentat hui al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València per part del director, Manolo Gil, la presidenta de la Fundació Fira del llibre, María Bravo, i el president del Gremi de Llibrers de València, Juan Pedro Font de Mora. A l’acte han estat presents també el regidor de Recursos Culturals, Patrimoni i Acció Cultural de l’Ajuntament, José Luis Moreno, i la regidora de Compromís Gloria Tello. L’Ajuntament de València dona suport institucional a este esdeveniment i, a més, cal afegir també la col·laboració de les biblioteques municipals de València, el Museu de Ciències Naturals i l’àrea de Parcs i Jardins de l’Ajuntament.

José Luis Moreno ha afirmat que la fira “és un esdeveniment d’importància cultural, no només en el sector del llibre. L’any que ve celebrarem seixanta anys i ja és un esdeveniment de referència per a tot el món que estima la cultura, no només la cultura del llibre. Jo crec que és un dels esdeveniments més importants que tenim a la ciutat i hem de continuar donant-li suport”. Per al regidor, la ciutadania “ja respon perquè és un acte molt conegut però jo convide tothom que vinga i que puga gaudir de la Fira del llibre enguany”.

Per la seua banda, el director de la Fira, Manolo Gil, ha explicat que “autors convidats per l’organització de la fira en tindrem al voltant dels cent però, a banda, estan els que venen específicament a les casetes”. Segons Gil, “sí que vos podem dir que, enguany, és un any de rècords perquè si comptem els autors que ens visiten, les presentacions, les activitats familiars i escolars, i les signatures que es fan tant en organització com en les casetes, tenim 1.300 activitats en deu dies, és a dir, a les casetes van més autors que mai”.

El president del Gremi de Llibrers, Juan Pedro Font de Mora, ha afegit també que “si l’oratge acompanya podem ser prou optimistes perquè enguany presentem molts llibres i moltes novetats i volem pensar que serà un any espectacular. Esperem que siga també l’any del rècord de vendes en la Fira del Llibre”.

Enguany visitaran la Fira autors tan importants com Fernando Aramburu, Elvira Cambrils, César Pérez Gellida, Martí Domínguez o Teresa Pascual, entre d’altres. A més, hi haurà conferències, taules rodones, tallers infantils i juvenils, espectacles musicals, concursos, dansa i activitats culturals. Igualment, el certamen guardonarà l’il·lustrador Paco Roca, Teresa Pascual i Elisa Ferrer.

El cartell de la fira, obra de la dibuixant de còmic Ana Penyas, ret homenatge també a alguns dels personatges més importants de la història de la literatura, com ara Julio Cortázar, de qui commemorem el 40 aniversari de la seua mort; Franz Kafka, en el centenari del seu traspàs; Mafalda, el personatge de Quino que enguany fa seixanta anys i diversos autors valencians, entre els quals Maria Beneyto, filla de València i escriptora de l’any 2025, i Vicent Andrés Estellés, de qui celebrem el centenari del naixement, i de qui se’n presentarà la biografia.

error: Content is protected !!