El Monestir de Llutxent acull la recreació històrica de la Batalla dels Corporals del segle XIII

  • El Convent del Corpus Christi, propietat de la Diputació, serà l’escenari, el diumenge 23 d’octubre, de la recreació del mític esdeveniment en el qual va tindre lloc el conegut com a Miracle dels Corporals
  • Entre el 21 i el 23 d’octubre el monestir també acollirà un campament medieval, el I Torneig de Arquería Històrica i Tradicional i un concert de música de l’Edat mitjana

Els actes de commemoració pel 600 aniversari del Monestir de Llutxent, en els quals la Diputació de València col·labora amb l’Ajuntament, tindran el seu punt àlgid el cap de setmana del 21 al 23 d’octubre, quan el municipi de La Vall d’Albaida viatjarà a través del temps per a tornar al segle XIII. Els seus carrers s’ambientaran amb atrezzo de l’època, es realitzarà una fira medieval, i es muntarà un campament històric amb tota mena d’estris de l’Edat mitjana.

Sens dubte l’esdeveniment principal del cap de setmana serà la recreació històrica de la coneguda com a ‘Batalla dels Corporals i La Conquesta de València’, que acollirà el Monestir de Llutxent el diumenge a les 11.30 hores. La batalla, datada en 1239, va ser un dels esdeveniments més importants de l’incipient Regne de València, i en ella va tindre lloc la gestació del Miracle dels Corporals, que va dotar a este fet de singularitat, expectació i gran devoció, i que desembocaria en la construcció del convent en 1422.

La corporació provincial, propietària d’esta joia arquitectònica, s’ha bolcat, mà a mà amb l’ajuntament de Llutxent, en l’organització de la qual serà la recreació de la batalla campal més gran que haja tingut lloc a España en els últims deu anys. Recentment ha tingut lloc la presentació de l’acte en el Pati dels Scala de la Diputació. En este, el diputat de Turisme, Jordi Mayor, ha afirmat que l’objectiu és “convertir l’atractiu d’un esdeveniment històric en un atractiu turístic, que atraga a molta gent. És la primera vegada que se celebra una cosa així i la Diputació havia d’estar fent costat a l’ajuntament”.

En este sentit, l’alcaldessa de la localitat, Xaro Boscà, ha subratllat la transcendència de l’acte “per a promocionar i donar a conéixer el monestir. Gràcies a la Diputació hem recuperat el monument i ara és un bon moment per a posar-lo en valor”. Per part seua, el diputat de Patrimoni, Andreu Salom, ha posat l’accent que “el que pretenem és recuperar tot el complex tant per a funcions culturals com per a realitzar una labor educativa”.

Cap de setmana medieval

A més de la recreació de la Batalla dels Corporals, tot aquell que s’acoste a Llutxent entre el 21 i el 23 d’octubre, podrà gaudir de diferents actes que ajudaran a oferir una visió molt precisa de com era la vida en 1239. No sols coneixeran de primera mà la manera de vestir o les armes que s’empraven en aqueixa època, sinó que a més es recrearan altres fets que formaven part del dia a dia, com una fira medieval o una venda d’esclaus.

Dins del complex del Monestir de Llutxent es recrearà, durant els tres dies, un campament medieval on s’exhibiran oficis, combats d’esgrima i tècniques de combat medieval. També acollirà, el dissabte 22 d’octubre a les 11 hores, el I Torneig de Arquería Històrica i Tradicional. Aqueixa mateixa vesprada, a les 19 hores, se celebrarà un concert de música del segle XIII.

error: Content is protected !!