CULTURA DE LA GENERALITAT OBRI TEMPORADA EN L’ARNICHES AMB UN ESPECTACLE SOBRE EMILY DICKINSON DIRIGIT PER JUAN PASTOR

La Guindalera obri la temporada en el Teatre Arniches amb una peça sobre Emily Dickinson dirigida per l’alacantí Juan Pastor el divendres 14

Tornen les sessions matinals per a públic familiar de Som Menuts amb un espectacle interactiu de dansa, el diumenge 16

Cultura de la Generalitat obri el teló del Teatre Arniches a Alacant de la mà d’una de les companyies més prestigioses de l’escena estatal, La Guindalera, i inaugura, a més, el seu cicle Som Menuts amb un espectacle de dansa per a tota la família: ‘Ballar és cosa de llibres’.

L’Institut Valencià de Cultura presenta a Alacant‘Emily Dickinson. La dama de blanco’ de William Luce, una producció de La Guindalera que dirigeix l’alacantí Juan Pastor. Serà el divendres 14 d’octubre a les 20.30 hores.

La delegada de l’IVC, Alicia Garijo, ha dit que: “El moment d’alçar el teló de l’Arniches per primera vegada cada temporada és molt especial; fer-ho de la mà del mestre Juan Pastor és un vertader luxe. Rebem també el públic familiar en Som Menuts el diumenge, per la qual cosa comencem la temporada escènica en el teatre de la millor manera possible, i sabem que seran els primers de moltíssims grans moments que ens donarà aquesta temporada 2022-2023”.

L’actriu María Pastor protagonitza aquesta peça en la qual, submergida en el personatge d’Emily Dickinson, descobreix en l’aïllament voluntari de la poetessa, el paral·lelisme viscut per ella mateixa en la pandèmia, i converteix el seu confinament en una cosa creativa i reveladora.

‘Emily Dickinson. La dama de blanco’ és una visió personal de Juan Pastor, una obra d’amor pel llenguatge, una celebració de tot el que és bell i dolorós en la vida. Una apassionant trobada amb la poetessa Emily Dickinson.

Pastor és un dels grans mestres de la direcció, fundador de la Companyia Guindalera Escena Oberta, així com del seu projecte educatiu. La seua faceta com a docent s’estén a la RESAD, on va ser professor d’interpretació des de 1987 fins a 2006.

La programació de Som Menuts torna a l’Arniches el diumenge 16 d’octubre a les 12.00 hores amb un espectacle escènic i participatiu de la companyia La Diürna, que planteja una funció amb aforament limitat per a crear una experiència diferent en la qual el públic es converteix en una peça més de l’espectacle.

En ‘Ballar és cosa de llibres’ cada persona tria si balla amb llibres o mira, amb un llibre entre les mans, com ballen els altres.

És un espectacle en què un llibre es converteix en la teua parella de ball o en el teu acompanyant per a anar al teatre. L’espectacle ofereix una experiència entre dansa i literatura per a descobrir el plaer de ballar llegint, de llegir mentre ballem, de ballar el que llegim o llegir el que ballem. Claudia Solwat, Javier Vaquero i Pere Faura dirigeixen i condueixen la peça.

error: Content is protected !!