El Museu de la Ciutat de València reivindica el treball de dones artistes valencianes des dels anys 50 fins l’actualitat

Tello: “És una exposició necessària perquè, tot i el que hem avançat, queda molt a fer per aconseguir la igualtat entre homes i dones artistes”

L’exposició es podrà visitar fins al pròxim 5 de març

El Museu de la Ciutat acull fins al pròxim 5 de març l’exposició “Elles”, una retrospectiva sobre les dones artistes valencianes des dels anys 50 fins a l’actualitat. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, creu que es tracta d’una exposició necessària perquè “la discriminació de gènere en el món de l’art ha estat històricament un fet indiscutible i, tot i el que hem avançat en el camí de la igualtat de gènere, encara queda molt a fer per aconseguir la igualtat entre homes i dones artistes”.
 

La regidora ha explicat que la mostra és una “mirada minuciosa” a les dones artistes valencianes des dels anys 50 del segle passat fins l’actualitat i que “no estem davant d’una exposició només, sinó davant tot un projecte per reivindicar el treball de les artistes”. En este sentit, la mostra ha vingut precedida per cinc tallers impartits per Concha Ros, Cari Roig, Rebeca Plana, Mery Sales i Patricia Bonet a alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica.

L’exposició inclou obres d’Ana Aguado, Cristina Alabau, Elena Asins, Patricia Bonet, Monika Buck, Carmen Calvo, Teresa Cebrián, Teresa Cháfer, Carolina Ferrer, Juana Francés, Fuencisla Francés, Jacinta Gil, Menchu Lamas, Equipo Límite, Ángeles Marco, Natividad Navalón, Ana Navarrete, Isabel Oliver, Ana Peters, Rebeca Plana, Marigela Pueyrredon, Concha Ros, Mery Sales, Encarna Sepúlveda, Soledad Sevilla, Rosa Torres i Aurora Valero. 

Amb esta mostra, comissariada per Manuel Chirivella, el Museu de la Ciutat reobri de nou la seua sala d’exposicions temporals. L’entrada a l’exposició és lliure.

error: Content is protected !!