El Museu de la Ciutat reobri les portes amb una exposició sobre l’ambient artístic en època de Sorolla

El Museu estrena nova il·luminació i climatització

El Museu de la Ciutat reobri les seues portes després de vora un any d’obres amb l’exposició “La ciutat dels artistes. Joaquín Sorolla i el Palau de les Arts i les Indústries de València” i que recull 140 obres d’artistes de la mateixa època de Sorolla i que són una mostra de l’efervescència cultural valenciana a finals del segle XIX i primeries del segle XX.
 

La mostra ha estat comissariada per Jaume Penalba, especialista en pintura valenciana del segle XIX i XX, i coordinada per la directora en funcions del centre, Marta López Ricarte. En total, s’exposen més de 140 obres d’artistes valencians de trajectòria paral·lela a la de Sorolla I que són expressió de l’efervescent ambient artístic que es vivia a València al tombant del segle.

Els més importants museus i entitats valencianes han cedit obres per a l’exposició. Entre els centres artístics participants cal destacar el Museu de Belles Arts de València, el Museu Municipal d’Alzira (MUMA), el Museu de Medallística Enrique Giner de Nules, la Casa Museu Pinazo de Godella, el Col·legi Territorial d’Arquitectes de Valencia, la Universitat de València, la Casa Museu Benlliure, la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, la Fundació Manuel Benedito i el Museu Manaut, així com nombrosos col·leccionistes privats. L’exposició es podrà visitar durant tot el 2023 i s’emmarca en els actes commemoratius de l’any Sorolla.

En paral·lel, la sala d’exposicions temporals del Museu de la Ciutat exhibeix la mostra “Javier Calvo 2014-2022”, que romandrà oberta fins al 28 de maig.

L’exposició és el primer acte previst per a la reobertura al públic del Museu de la Ciutat, que ha estat en obres vora un any per a la instal·lació d’un nou sistema de climatització i d’una il·luminació més eficient en totes les sales. Els treballs asseguren la perfecta conservació de les col·leccions i la sostenibilitat energètica de l’edifici. Tot i això, encara estan pendents alguns treballs en les plantes superiors de l’edifici.

error: Content is protected !!