El Museu d’Història de València oferix l’exposició “Stefan Zweig. Autor universal”

El Museu d’Història de València oferix l’exposició “Stefan Zweig. Autor universal”

La mostra es va presentar per primera vegada a Viena (Àustria) l’any 2022 en el marc del 80é aniversari de la mort de Zweig

La mostra pot visitar-se fins al pròxim 11 de febrer en el vestíbul del MHV

El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno ha destacat la figura i l’obra “d’una de les referències indiscutibles en el camp de la literatura universal”, i ha destacat “la passió, la curiositat intel·lectual i el compromís social en favor de la pau que van caracteritzar Stefan Zweig i que es traslluïx clarament en la seua obra”

Zweig és un dels escriptors de parla alemanya més llegits i traduïts a tot el món, i la seua obra suposa una defensa d’un món pacífic i sense fronteres

El Museu d’Història de València, MHV, oferix des de hui l’exposició titulada “Stefan Zweig. Autor universal”, una mostra al voltant de l’escriptor, biògraf i activista social austríac, que ha dut a terme la Regidoria d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals en col·laboració amb el Fòrum Cultural d’Àustria.

El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha participat en la inauguració de la mostra, que ha tingut lloc este migdia, i a la qual han assistit també l’ambaixador d’Àustria a Espanya, Enno Drofenik, i el director del Fòrum Cultural d’Àustria, Kristian Henk. El regidor José Luis Moreno, ha convidat la ciutadania “a gaudir d’esta magnífica exposició”, i ha destacat la figura i l’obra “d’una de les referències indiscutibles en el camp de la literatura universal”. Moreno ha destacat “la passió, la curiositat intel·lectual i el compromís social en favor de la pau que van caracteritzar a Stefan Zweig i que es traslluïx clarament en la seua obra”.

Finalment, el regidor ha agraït tant a l’Ambaixada d’Àustria a Espanya com al Fòrum Cultural d’Àustria per “acostar-nos a un dels grans clàssics literaris del segle XX i per estrényer les relacions de confiança i d’amistat entre tots dos països a través de la cultura en general i d’esta exposició en particular”.

Un llegat atemporal

L’exposició planteja un recorregut per l’obra de Zweig, un dels escriptors de parla alemanya més llegits i traduïts a tot el món. Les persones que s’acosten des de hui al MHV podran conéixer la trajectòria d’este escriptor, que va ser autor de supervendes en el seu moment, però que també és conegut com a viatger empedreït i ciutadà del món, des d’una vessant marcadament pacifista. Tal com han explicat els organitzadors de la mostra, “l’exposició permet descobrir l’emocionant història de Stefan Zweig així com la seua heterogènia obra literària que, quasi un segle, després s’ha consolidat com un llegat atemporal que llança un missatge de defensa d’un món pacífic i sense fronteres”.

“Stefan Zweig. Autor universal” té caràcter itinerant, i es va presentar per primera vegada a Viena (Àustria) l’any 2022 en el marc del 80é aniversari de la mort de l’autor. L’exposició compta amb la labor com a comissaris dels experts Bernhard Fetz, Arnhilt Inguglia-Höfle i Arturo Larcati, i presenta una selecció de documents, cartes, fotografies, fragments de pel·lícules i gravacions de so, que porten les persones visitants “de viatge” per tot el món, i també al passat de l’Imperi dels Habsburg, que Zweig considerava model global per a la coexistència dels diferents pobles.

A més dels elements en exhibició, la mostra inclou una zona de lectura, en la qual cada visitant podrà relaxar-se i gaudir d’alguns dels llibres més importants de l’extraordinària generació literària que conformen Stefan Zweig i els seus contemporanis (noms com Joseph Roth, Robert Musil, Franz Werfel, Arthur Schnitzler, o Hermann Broch), tots els quals van contribuir significativament a la literatura europea de la primera meitat del segle XX i van oferir perspectives úniques sobre la condició humana en un període de canvi tumultuós.

L’exposició està instal·lada en el vestíbul del Museu d’Història de València, MHV, on estarà oberta al públic fins a l’11 de febrer del pròxim any, 2024.

error: Content is protected !!