EL MUSEU INTERNACIONAL DE TITELLES D’ALBAIDA CELEBRA EL DIA MUNDIAL DELS MUSEUS

Amb una intensa programació especial per apropar l’art del titella a tots els públics

On gaudir de Portes Obertes, tallers, exposicions i teatre

Albaida és una ciutat amb un gran atractiu cultural com bé demostra la seua rica programació i els seus museus i centres expositius. En aquest cas parlem del Museu Internacional de Titelles d’Albaida que ha dissenyat una programació especial pel Dial Mundial dels Museus. El MITA té com a objectiu la difusió, conservació i investigació entorn del món de l’art del titella arreu de les diferents civilitzacions i èpoques.

Per això compta amb peces de tradicions mil·lenàries fins a les més actuals que pertanyen al cinema, televisió o al teatre contemporani. Dins d’aquesta fita de conservar titelles de diferents cultures el MITA presenta com a novetat tres marionetes de l’Aigua del Vietnam i un titella Budaixi xinés, que es podran observar a l’espai expositiu dedicat a Àsia.

A més, durant aquest mes de maig, a la recepció del Museu Internacional de Titelles d’Albaida, també es podrà  visitar l’exposició temporal “Plastimació: L’art dels titelles fets amb plastilina” cedida per la productora valenciana Conflictivos production. Un complement ideal a la visita al museu, ja que el MITA disposa de tres diorames amb ninots Clay que es van utilitzar a la sèrie Caracolímpics i a les pel·lícules Noche de Reyes i Pos eso, este últim inaugurat el passat mes de maç.

Una programació que s’intensifica del 18 al 21 de maig amb Jornades de Portes Oberte, Taller de titelles de guant i l’obra teatral “Geronto Show” amb Edu Borja. Per a més informació i inscripció al taller cal telefonar al 607 20 19 70.

Per a Josep Manuel Juan, regidor de Cultura, estem davant “d’una programació centrada en difondre l’ art del titella, que amb tanta estima i cura conserva el MITA, cal recordar que va estar el primer museu dedicat als titelles a tota la península i ja compta amb més de 25 anys apropant a milers de a Albaida i posicionant la ciutat com un referent cultural” a més “junt amb el MITA aconseguirem fer del Palau un Centre Cultural de referència com bé estableix el Pla d’Acció Cultural d’Albaida, PMAC, i el Pla de Línies estratègiques i Usos Culturals, PLEUC, de l’edifici més emblemàtic de la ciutat”.

Programació especial

DE L’1 AL 31 DE MAIG

EXPOSICIÓ TEMPORAL Plastimació: L’art dels titelles fets amb plastilina

Dimarts, dimecres i diumenge de 10.00 a 14.00 h.

Dijous, divendres i dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 h.

Recepció del Museu Internacional de Titelles d’Albaida

Dijous 18

De 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 h. Jornada de portes obertes

Divendres 19

18.00 h. Taller de titelles de guant. Aprendrem a construir i a animar un titella de guant bàsic.

Activitat gratuïta. Majors de 5 anys.

Inscripcions: 607 20 19 70

Dissabte 20

18.30 h. Teatre Odeon. Geronto show. Teatre de titelles de fils (marionetes) amb Edu Borja

Entrada gratuïta fins completar aforament

Diumenge 21

12.00 h. Visita guiada gratuïta. 

error: Content is protected !!