EL TEATRE RIALTO DE VALÈNCIA PRESENTA ‘CORIOLÀ’, DE WILLIAM SHAKESPEARE, DIRIGIDA PER EVA ZAPICO

Les representacions seran del 18 al 21 de maig al Teatre Rialto de València dins del cicle d’exhibició de companyies valencianes

La direcció és d’Eva Zapico i la versió del text de Shakespeare és d’Iñaki Moral

El Teatre Rialto de València continua el cicle d’exhibició de companyies valencianes amb les representacions del 18 al 21 de maig de l’obra de William Shakespeare ‘Coriolà’ en versió d’Iñaki Moral i amb direcció d’Eva Zapico. ‘Coriolà’ està interpretada per Guille Zavala, Tomás Verdú, Miguel Ángel Sweeney, Ramón Ródenas, Diego Ramírez i Mar Mandli.

‘Coriolà’ és una tragèdia de Shakespeare escrita entre 1605 i 1608, considerada junt amb ‘Antonio i Cleopatra’ com una de les dues últimes tragèdies que va escriure l’autor anglés. La història gira entorn de la figura de Cayo Marcio Coriolà, un brillant general romà de l’època de la República que és desterrat de Roma i dirigeix un assalt a la ciutat. Només el prec de sa mare evita que destruïsca Roma, un canvi d’opinió que el portarà a la mort.

La font de Shakespeare és el llibre ‘Vides paral·leles’, de Plutarco, i més que una tragèdia ‘Coriolà’ és un drama històric que serveix per a il·lustrar la vanitat i la bogeria dels homes, les accions i reaccions dels quals semblen tindre alguna cosa automàtica que els torna alhora risibles i sinistres. Encara que està basada en una llegenda, té format de drama històric i, com en la resta de les composicions finals de l’autor, l’element tràgic es mescla amb escenes satíriques, i el tema general és la supèrbia en l’ús del poder.

error: Content is protected !!