El Rialto presenta la producció de circ contemporani ‘Verde casi negro’

El Rialto presenta la producció de circ contemporani ‘Verde casi negro’

  • Forma part del cicle ‘Constel·lació Sanchis Sinisterra’
  • Creada per Eleonora Gronchi i Pablo Meneu, es podrà veure entre el 25 d’octubre i el 5 de novembre

El Teatre Rialto continua amb la seua temporada escènica la setmana que ve amb la producció de teatre contemporani Verde casi negro, creada per Eleonora Gronchi i Pablo Meneu, que es podrà veure entre el 25 d’octubre i el 5 de novembre.

La producció pròpia de l’Institut Valencià de Cultura és la segona de la ‘Constel·lació Sanchis Sinisterra’, que, de la mateixa manera que en l’espectacle anterior, En la oscuridad todo se mueve, agafarà l’obra El lector por horas per a generar un món propi a partir de les relacions ambigües i de poder dels personatges del text de Sinisterra.

Verde casi negro explora la intimitat ancestral i salvatge de la naturalesa humana, la tensió entre l’èxtasi de deixar-se seduir per allò desconegut i la seguretat inerta i calmada d’allò que sempre va ser i serà. Es tracta d’un espectacle multidisciplinari en el qual hi ha uns certs elements de circ tradicional, però també altres disciplines com ara aerodansa i audiovisuals.

El seu codirector, Pablo Meneu, ha parlat de la complexitat d’incorporar circ a un text teatral: “El lector por horas és un llibre en el qual la narrativa deixa espais d’interpretació al lector. Nosaltres hem fet una adaptació omplint eixos buits, imaginem on podrien anar les possibles relacions entre els personatges i ho fem a través de set artistes que donen vida als tres personatges”.

Un punt important en la manera de treballar dels directors és la reflexió sobre el que representa l’escenografia dins de la representació. En este sentit, Eleonora Gronchi ha afirmat: “És una escenografia basada en un saló gegantesc i hem reflexionat sobre el component negatiu del saló, sobre com este espai pot ser un lloc tan privat, però al mateix temps tot el que ocorre allí pot ser vist pels altres, convertint-ho així en una cosa pública”.

El director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, ha destacat la línia transversal de les tres produccions de dansa, circ contemporani i teatre que giren al voltant d’El lector por horas: “Per a la creació d’estes tres produccions s’ha conformat un equip creatiu transversal, ja que l’espai escènic dels tres espectacles és creació de l’escenògraf Luis Crespo, i l’autor Xavier Puchades ha treballat de dramaturg per a connectar els tres satèl·lits d’esta constel·lació”.

La ‘Constel·lació Sanchis Sinisterra’ es desenvolupa els mesos d’octubre i novembre i està integrada per tres produccions pròpies i les lectures dramatitzades del Laboratori Insula Dramataria. D’esta manera, en paraules del director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, “es ret un necessari i un més que justificat tribut a un valencià universal, que com a dramaturg i pedagog ha sigut, sens dubte, una de les personalitats més rellevants i influents del teatre espanyol contemporani de les últimes dècades”.

L’espectacle Verde casi negro, igual que totes les produccions pròpies que s’exhibixen al Teatre Rialto, forma part del projecte de mediació ‘Habitem el Rialto’, amb la participació d’instituts de Secundària còmplices en cada producció.

Així mateix, el dijous 26 d’octubre al matí es realitzarà una ‘funció relaxada’, una iniciativa pionera a la Comunitat Valenciana, però habitual en alguns teatres d’Europa, on s’adapta l’espectacle per a ser visionat per col·lectius amb diversitat funcional i persones amb alta sensibilitat a estímuls visuals i auditius.

error: Content is protected !!