El Teatre Arniches d’Alacant ofereix dos propostes escèniques multipremiades de teatre i circ per al cap de setmana

El Teatre Arniches d’Alacant ofereix dos propostes escèniques multipremiades de teatre i circ per al cap de setmana

  • Sexpiertos va obtindre el Max a la millor labor de producció 2023 i està protagonitzada per Kepa Errasti i Telmo Irureta, guanyador d’un Goya
  • N’imPORTE quoi, de Leandre Clown, és una proposta sense paraules, guanyadora del premi FETEN 2023 al millor espectacle

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) oferix al Teatre Arniches d’Alacant dos propostes escèniques multipremiades, com són l’obra de teatre inclusiu Sexpiertos i la peça de teatre-circ gestual N’imPORTE quoi, les dos recomanades per la Xarxa Espanyola de Teatres d’Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública. 

La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha assenyalat que l’Arniches “continua cuidant al màxim la seua programació, tant en qualitat, com és el cas d’este cap de setmana amb dos propostes que venen avalades per la recomanació de la Xarxa, i també quant a sensibilitat”.

El divendres 26 de gener, a les 20.30 hores, la prestigiosa companyia Tanttaka Teatroa presenta l’espectacle Sexpiertos, de Kepa Errasti i Telmo Irureta, guanyador d’un premi Goya com a millor actor revelació 2023. Amb la direcció de Mireia Gabilondo, l’espectacle va ser guanyador del premi Max a la millor labor de producció en 2023.

Sexpiertos és la història d’un periodista amb paràlisi cerebral i una venedora de caramels que conten algunes de les seues vivències afectivosexuals. 

Es tracta d’una història de creixement personal tenyida d’humor i dolor a parts iguals, en la qual Tanttaka proposa un espai de proximitat i, per a fer-ho, col·loca cadires de rodes en l’escenari, des de les quals alguns espectadors assistiran a la funció i participaran de les dificultats físiques i espacials que implica afrontar la vida des de la mobilitat reduïda i de com canvia la percepció de la realitat des d’un pla més vulnerable. 

El dissabte 27, a les 19.30 hores, dins del cicle ‘I… per a tots’ per a públic de totes les edats, Leandre Clown presenta N’imPORTE quoi, una peça de teatre circ sense paraules. L’artista Leandre Ribera compartix escenari amb Andreu Sans, Cristina Solé, Laura Miralbés i Pere Hosta en este espectacle amb cinc pallassos amics i una porta.

Amb una trajectòria de més de 30 anys, Leandre Clown ha rebut el Premi de Circ Ciutat de Barcelona 2014; Zirkolika per millor posada en escena 2013; Premi de Circ de Catalunya al millor espectacle de carrer 2010; Coup de Pouce al Festival Coup de Chauffe de Cognac 2007 i Premi Nacional de Catalunya al Millor espectacle de Circ 2006.

N’imPORTE quoi ha obtingut el premi al millor espectacle FETEN 2023. 

error: Content is protected !!