El Teatre Arniches d’Alacant oferix este cap de setmana una programació amb el teatre de Lope de Vega i la veu de La Maria

La companyia La Valenciana presenta una divertida versió del clàssic La viuda valenciana de Lope de Vega

La Maria, premi revelació en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana, presenta en concert L’Assumpció

La Vicepresidència i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), oferix este cap de setmana al Teatre Arniches d’Alacant una programació amb el teatre de Lope de Vega i la veu de La Maria com a protagonistes.

Així, els dies 19 i 20 de gener el públic podrà disfrutar d’una original versió de la companyia La Valenciana de l’obra La viuda valenciana de Lope de Vega i del talent d’una de les artistes valencianes emergents amb més projecció.

La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha destacat la importància de “comptar amb professionals valencians i, en este cas, procedents de gèneres tan diferents, però amb el denominador comú de la qualitat”.

“Gràcies a la companyia La Valenciana disfrutarem d’una divertida versió del clàssic de Lope, i el dissabte gaudirem d’un concert molt molt original i sorprenent tant escènicament com musicalment, de la mà d’una de les nostres artistes més prometedores, La Maria”, ha assenyalat.

La viuda valenciana, amb dramatúrgia i direcció d’Adrián Novella es podrà veure a l’Arniches el divendres 19 de gener, a les 20.30 hores. Es tracta d’adaptació de la història d’un madrileny (el mateix Lope de Vega) que va viatjar a València, escenificada per uns ‘valencians que van emigrar a Madrid’ (els integrants de la companyia La Valenciana), i que tornen a ‘casa’ per a posar en peus esta original versió del clàssic. La Valenciana puja a l’escenari de l’Arniches Xavi Giménez, Joan Isern, Antonio Lafuente, Mar Mandli i Raquel Molano.

Esta obra va ser publicada en la Part XIV de les comèdies de Lope de Vega en 1620. És una història clàssica molt valenciana, amb molt d’humor i amb molta estima cap a la mateixa obra i cap a València, i que gira entorn d’una jove viuda que no vol saber res de l’amor.

Música amb La Maria

D’altra banda, el dissabte 20 de gener, a les 20.30 hores, el Teatre Arniches s’ompli de música de la mà d’una de les artistes musicals revelació del moment: Maria Bertomeu ‘La Maria’, que arriba a Alacant per a presentar L’Assumpció, que és el seu primer treball d’estudi.

Després de la viralització del seu Arranquen vinyes l’any 2021, aterra el seu talent en este treball en el qual les cançons estan inspirades en estructures del cant valencià i motius de la música tradicional, però que evolucionen i es convertixen en una irresistible i hipnòtica proposta d’innegable modernitat.

L’artista d’Oliva ha guanyat els premis a l’artista revelació per L’Assumpció, el seu disc de debut, a més del reconeixement al millor disseny, en la passada edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

error: Content is protected !!