L’Escalante posa en escena tres noves obres en Ribes Espai Cultural

  • El projecte teatral de la Diputació de València exhibix ‘Merrick. El musical’ el 20 i 21 de gener, ‘La barca’ el dia 27 i ‘Sotabosc’ el 3 i 4 de febrer
  • Un Premi de Teatre Infantil Escalante i dos obres de teatre que conviden a no perdre l’esperança i a cuidar la natura, entre les noves propostes

L’Escalante, projecte teatral de la Diputació de València, torna a Ribes Espai Cultural durant els pròxims caps de setmana per a posar en escena tres obres que convidaran al públic infantil i familiar a il·lusionar-se i reflexionar sobre el respecte a les persones i a la naturalesa o la capacitat de superació. Es tracta de ‘Merrick. El musical’, de L’últim Toc Teatre, ‘La barca’ de La Larväria i ‘Sotabosc, la vida sota els arbres’ d’Inspira Teatre, que ja tenen les entrades a la venda.

Així, l’Escalante exhibirà el 20 i 21 de gener ‘Merrick. El musical’, amb el qual Emili Chaqués va guanyar el Premi de Teatre Infantil Escalante en 2021; el 27 de gener serà el torn de ‘La barca’, i el 3 i 4 de febrer es pujarà a l’escenari de Ribes Espai Cultural ‘Sotabosc, la vida sota els arbres’. Tres obres que acosten el teatre musical i multidisciplinari a la primera infància i també a l’alumnat de primària, tant amb les funcions familiars de cap de setmana com amb les sessions per a la comunitat educativa.

Un Premi Escalante en l’escenari

‘Merrick. El musical’ és l’adaptació al teatre musical i multidisciplinari del text ‘L’home elefant’, amb el qual Emili Chaqués va guanyar el Premi de Teatre Infantil Escalante en 2021, dotat amb 5.000 euros i la publicació del text per part de Bromera.

Chaqués i Julio Zahonero com a director acosten als xiquets i xiquetes a partir de 7 anys la història de Joseph Merrick (1862-1890), conegut com ‘l’home elefant’ a causa de la malformació que patia i que va suportar incomptables vexacions al llarg de la seua vida. Este va ser el primer cas d’assetjament documentat i, a pesar del patiment, Merrick va ser l’ésser més humà que ha conegut la humanitat.

ESte cant a l’empatia i a la inclusió social compta amb la direcció musical i arranjaments de Borja Granell i es podrà disfrutar en Ribes Espai Cultural el dissabte 20 de gener a les 17.00 hores i el diumenge 21 a les 11.30 hores, després de les funcions escolars.

La Larväria desembarca a València

La companyia La Larväria arriba a Ribes Espai Cultural per a presentar el seu primer projecte teatral, ‘La barca’. Es tracta d’un espectacle dirigit a públic familiar a partir de 3 anys que convidarà a veure el món amb la mirada dels més xicotets i a redescobrir allò que créiem conéixer.

Una barca unflable ancorada en una duna és la llar de les dos protagonistes. Atrapades en una sequera terrible, en un futur distòpic, esperen heretar la pluja que les portarà cap a un altre lloc. I en l’espera, la vida, una vida quotidiana dins d’un món absurd.

Dirigida per Zahira Montalvo, ‘La barca’ parla de la supervivència, l’amor, les relacions i la por, però sobretot, de l’esperança. El públic familiar recordarà com veia el món en la seua infància amb esta proposta que estarà en escena el 27 de gener a les 17.00 hores, després de finalitzar amb les funcions escolars.

Un espectacle musical, visual i amb moviment

Inspira Teatre prendrà el relleu de la companyia amb ‘Sotabosc, la vida sota els arbres’, un espectacle musical, visual i amb moviment dirigit a xiquets i xiquetes a partir d’un any. Amb esta obra, l’equip artístic estimularà la creativitat dels espectadors, tant dels més xicotets com dels adults que els acompanyen, connectant amb la natura.

El bosc és una gran meravella on explorar i jugar, on podrem trobar vertaders tresors si ens parem a escoltar, observar, olorar, si deixem entrar la seua màgia. Inspira Teatre ho demostrarà amb una immersiva posada en escena on juga un especial paper la música, amb sons orgànics de boscos com a punt de partida per a la composició, de Viv Manning. ‘Sotabosc, la vida sota els arbres’ és una idea original d’Esther Westermeyer dirigida per Claudia Moreso que es podrà disfrutar el dissabte 3 de febrer a les 17.00 hores i el diumenge 4 a les 11.30 hores.

error: Content is protected !!