EL TEATRE PRINCIPAL DE CASTELLÓ ACULL AQUEST DISSABTE L’ESTRENA ABSOLUTA DE LA NOVA PRODUCCIÓ DE L’IVC  ‘PAU’

La peça teatral és una comèdia contemporània al voltant de la qüestió de gènere dirigida per Gemma Miralles

L’Auditori presenta aquest divendres, en el cicle ‘Territori CS’, la banda The Dance Crashers

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dissabte 29 d’octubre, a les 19.00 hores, al Teatre Principal de Castelló l’estrena absoluta de ‘Pau’, una comèdia dirigida per Gemma Miralles.

‘Pau’ naix des del Laboratori de Dramatúrgia Ínsula Dramataria Josep Lluís Sirera de 2021, projecte impulsat per Cultura de la Generalitat. Aquesta iniciativa es va posar en marxa en 2018 amb l’objectiu d’estimular l’escriptura teatral i potenciar la dramatúrgia viva de les autores i els autors dramàtics del territori valencià.

El laboratori consisteix en un procés de creació de textos en què els autors seleccionats cada any fan reunions conjuntes i estableixen contacte amb altres professionals escènics. Es fan lectures escenificades de les obres escrites així com la publicació i, finalment, producció i exhibició d’algun dels textos.

“Ha sigut un apassionant procés que va nàixer des del Laboratori de Dramatúrgia Ínsula, després vam viure l’escriptura en conjunt, la publicació, la producció i ara el moment de posar-la a l’escenari” ha destacat la directora Gemma Miralles des del Teatre Principal de Castelló on s’estan fent els últims assajos.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat “la importància de comptar amb produccions pròpies que donen suport a la creació a les nostres comarques” i ha afegit que “ens plena d’il·lusió que el Teatre Principal de Castelló haja estat l’escollit per a ser el primer escenari on s’interpretarà la peça”.

L’obra aborda la identitat de gènere i el descobriment de què som i que sentim. Desvetlar la identitat de Pau, el seu gènere, en un moment en el qual la biologia és superada per la “voluntat”. En la peça teatral tot juga: conceptes filosòfics, ètics, culturals al voltant de quatre adults opinant sobre un adolescent. Uns personatges que, jutjant Pau a través dels seus raonaments, creences, necessitats i desitjos, acabaran discernint sobre les seues vides.

La direcció i adaptació és de Gemma Miralles amb la interpretació de Rafa Alarcón, Sergio Caballero, Esdres Fayos, Laura Salcedo i Silvia Valero.

Els preus per a aquesta representació tenen un preu de 3 a 20 euros i es poden adquirir en <taquilla.ivc.gva.es>. Cal recordar que es pot obtindre un descompte de fins a un  50 % gràcies a Entrada i +. Quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb diferents descomptes.  

The Dance Crashers a l’Auditori de Castelló

L’Auditori de Castelló presenta aquest divendres 28 d’octubre a les 19.30 la banda The Dance Crashers. El concert es presenta dins del cicle ‘Territori CS’ que porta fins a l’Auditori grups vinculats amb les comarques de Castelló. El grup presenta el seu nou treball ‘Rawtown’, un disc conceptual que condueix d’una manera introspectiva el procés d’abandonar l’individualisme cap a la presa de consciència col·lectiva. Presenten un directe renovat, madur i potent en el qual aprofundeixen en el so de diferents estils de la música jamaicana

error: Content is protected !!