FLAMENC, ELECTRÒNICA I TEATRE, ESTE CAP DE SETMANA AL TEATRE ARNICHES

Flamenc i música electrònica es fonen en ‘La Reina del Metal’ de Vanesa Aibar i Enric Monfort divendres 28

Des d’Argentina arriba la commovedora obra ‘Solo llamé para decirte que te amo’ de Nelson Valiente

L’Institut Valencià de Cultura acomiada octubre amb un espectacle en què conviuen la música electrònica i el ball flamenc, a més d’una proposta internacional de teatre.

El Teatre Arniches torna a demostrar que és possible oferir una programació versàtil sense perdre el focus en la qualitat i en l’emoció. La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, defensa que és possible oferir una programació per a tots que, alhora, oferisca continguts singulars i poc convencionals: “Des de l’IVC treballem per a trobar propostes que sorprenguen i emocionen, però sobretot que arriben. En aquest cas, fins i tot n’hem portat una des d’Argentina. L’Arniches és un teatre obert en el qual caben les coses fetes molt propet, i també les més llunyanes”.

Divendres 28 d’octubre, a les 20,30 hores, la ‘bailaora’ Vanesa Aibar i el percussionista Enric Monfort arriben al Teatre Arniches amb el seu espectacle híbrid ‘La Reina del Metal’. Aquests creadors ofereixen un espectacle en què  el metall és l’instrument i el flamenc, el fil conductor.

Vanesa Aibar és una ‘bailaora’ i creadora de Jaén que desenvolupa el seu treball a partir de la dansa espanyola i el flamenc fins que desemboca en una “dansa moderna, lliure, estètica i de qualitats tècniques envejables”. Així ho defineix la crítica especialitzada. La seua formació la porta a concebre el moviment i la dansa des d’un lloc molt físic, experiencial i experimental. El castellonenc Monfort és un dels músics més internacionals, que es defineix com a músic, investigador i col·leccionista de sons. Ambdós han trobat un punt de connexió entre les seues creacions, donant lloc a ‘La Reina del Metal’ en què hi ha referències flamenques, però també connecta amb el llenguatge de la percussió i la música electrònica.

El dissabte 29 d’octubre, a les 20,30 hores, l’Arniches ofereix una de les seues propostes internacionals d’aquesta temporada: ‘Solo llamé para decirte que te amo’ de Nelson Valente, procedent de Buenos Aires (Argentina).

L’espectacle naix en 2016 dins del marc del programa ‘El 25 va a tu casa’ del Centre Cultural 25 de Mayo de la ciutat de Buenos Aires, en el qual s’invitava els veïns del barri de Villa Urquiza a convertir la seua pròpia llar en un teatre per un dia. És una peça teatral commovedora que ens conta escenes quotidianes amb una certa desgana regnant en l’ambient. Mitjançant un text efectiu i molt pocs elements en escena, els espectadors es converteixen en testimonis privilegiats d’una història real que aprofundeix en els conflictes que subjauen en els vincles familiars.

Mayra Homar, Roser Batalla, Julia Dorto, Lide Uranga, Guido Botto, Gonzalo Saenz i Juan Pablo Kexel componen el nodrit elenc d’aquesta peça la pedra angular de la qual és l’emoció.

error: Content is protected !!