El Teatre Principal de Castelló acull el primer dels ‘combats’ del VIII Torneig de Dramatúrgia de l’Institut Valencià de Cultura

El Teatre Principal de Castelló acull el primer dels ‘combats’ del VIII Torneig de Dramatúrgia de l’Institut Valencià de Cultura

Huit autors combatran amb els seus textos en rings de boxa en esta edició, que se celebra del 25 de juny al 16 de juliol, en la qual Laura Bellés serà la mestra de cerimònies

El Teatre Principal de Castelló és l’escenari del primer dels ‘combats’ del Torneig de Dramatúrgia Valenciana, organitzat per la Vicepresidència Primera de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, que se celebra des del dimarts, 25 de juny.

En concret, el Principal viurà el primer combat de quarts de final entre els dos autors seleccionats per a esta edició procedents de la província de Castelló: el torreblanquí Arturo Sánchez Velasco, sobrenomenat per al combat com ‘El templari de les Columbretes’ i el vila-realenc Sergi Tellols, conegut com ‘El taronger bord de Vila-real’.

La VIII edició del Torneig de Dramatúrgia Valenciana reunirà en total huit autors i vint-i-huit intèrprets sobre les taules de diferents teatres reconvertits en rings de boxa amb la paraula en sis combats i una final que se celebra entre el 25 de juny i el 16 de juliol, i que tindran Laurá Ballés com a mestra de cerimònies.

Els autors seleccionats per a esta edició tenen, com ocorre també en els combats de boxa, un sobrenom. A més dels autors castellonencs, participen: Mertxe Aguilar, ‘L’Ossa d’Arrancapins’; Anna Albaladejo, ‘Anita Rabia Tierna; Arantxa Cortés, ‘La vulgar’; Alberto Giner, ‘El Prim del Pla-Carolines’; Álvaro Moliner ‘L’escorxador d’Extramurs’; Guadalupe Sáez, ‘L’aristotèlica de Mart’.

La directora adjunta d’Arts Escèniques de l’IVC, María José Mora, ha destacat la importància de celebrar un projecte escènic d’estes característiques: “El nostre interés es concentra a enfortir tots els àmbits de les arts escèniques i amb este projecte en concret no solament donem suport a l’escriptura teatral valenciana, sinó també als actors i actrius, ja que comptarem amb vint-i-huit professionals sobre l’escenari, sense oblidar dos eixos essencials, la descentralització i l’atracció de nous públics, ja que es tracta d’una proposta diferent, atractiva i fresca.”

Teatre en un quadrilàter

Dramaturgs de Castelló, València i Alacant s’enfrontaran per parelles mitjançant dos textos de trenta minuts llegits per dos actors o actrius professionals en un ring de boxa. Els autors no coneixeran els actors que representaran el seu text fins dos hores abans de la representació.

El públic és el que votarà l’obra guanyadora en cada una de les fases que se celebraran en les tres capitals de província; totes, amb entrada gratuïta. Ja es poden arreplegar les invitacions en les taquilles del Teatre Principal de Castelló i en l’Auditori.

Després del primer dels debats que té lloc en el Teatre Principal de Castelló, el Teatre Arniches d’Alacant i el Teatre Rialto de València viuran la resta de semifinals. Els guanyadors de cada ‘combat’ s’enfrontaran en les semifinals, que seran en el Rialto els dies 10 i 11 de juliol, i la gran final serà el 16 de juliol, també en el Teatre Rialto.

Este projecte va nàixer dins del prestigiós festival Temporada Alta de Girona de la mà del dramaturg Jordi Casanovas. Des de 2016 s’organitza també en la Comunitat Valenciana i ja compten amb el cinturó de la victòria Juli Disla, Mafalda Bellido, Adrián Novella, Borja López Collado, Sergio Serrano, Amparo Vayá i Marcos Luís Hernando. El pròxim 16 de juliol un nou autor o autora formarà part d’este cèlebre grup de ‘campions’.

error: Content is protected !!