L’Arniches tanca la temporada amb un ‘assalt’ del Torneig de Dramatúrgia 2024 entre dos autors alacantins

L’Arniches tanca la temporada amb un ‘assalt’ del Torneig de Dramatúrgia 2024 entre dos autors alacantins

El dimecres 26 de juny l’actor i director Albert Giner i la dramaturga i guionista Guadalupe Sáez enfrontaren el seu talent en l’escenari alacantí

  • Un total de huit autors ‘combaten’ amb els seus textos en quadrilàters de boxa en esta edició, que se celebra del 25 de juny al 16 de juliol

El Teatre Arniches d’Alacant tanca la seua temporada amb la celebració de l’‘assalt’ entre dos autors alacantins que participen en esta edició del Torneig de Dramatúrgia 2024 que organitza la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura. El ‘combat’ en el qual la paraula va ser la protagonista, va tindre lloc el dimecres, 26 de juny.

D’esta manera, el Teatre Arniches torna a ser l’escenari d’esta competició, en el qual oferix la segona sessió de quarts de final, entre els dos autors procedents d’Alacant, seleccionats per a esta edició: l’actor, director, productor i dramaturg Albert Giner, fundador de la companyia Enclavados Teatro i la dramaturga, guionista i periodista Guadalupe Sáez.

La VIII edició del Torneig de Dramatúrgia Valenciana reunix en total huit autors i vint-i-huit intèrprets sobre les taules de diferents teatres reconvertits en quadrilàters de boxa, amb la paraula en sis ‘combats’ i una final que se celebra entre el 25 de juny i el 16 de juliol, i que compten amb Laurá Ballés com a mestra de cerimònies.

A més dels alacantins, els autors seleccionats per a esta edició són: Sergi Tellols, Arturo Sánchez Velasco, Mertxe Aguilar, Anna Albaladejo, Arantxa Cortés i Álvaro Moliner,

La directora adjunta d’Arts Escèniques de l’IVC, María José Mora, ha destacat la importància de celebrar un projecte escènic d’estes característiques: “El nostre interés es concentra a enfortir tots els àmbits de les arts escèniques i amb este projecte en concret no solament donem suport a l’escriptura teatral valenciana, sinó també als actors i actrius, ja que tindrem vint-i-huit professionals sobre l’escenari, sense oblidar dos eixos essencials, la descentralització i l’atracció de nous públics, ja que es tracta d’una proposta diferent, atractiva i fresca.”

Teatre en un quadrilàter

Dramaturgs de Castelló, València i Alacant s’enfronten per parelles mitjançant dos textos de trenta minuts llegits per dos actors o actrius professionals en un quadrilàter de boxa. Els autors no coneixeran els actors que representaran el seu text fins dos hores abans de la representació.

El públic és el que votarà l’obra guanyadora en cada una de les fases que se celebraran en les tres capitals de província; totes amb entrada gratuïta.

Després del primer dels debats que se celebra este dimarts, 25 de juny, en el Teatre Principal de Castelló, el Teatre Arniches d’Alacant i el Teatre Rialto de València viuran la resta de semifinals. Els guanyadors de cada ‘combat’ s’enfrontaran en les semifinals, que seran en el Rialto els dies 10 i 11 de juliol, i la gran final serà el 16 de juliol, també en el Teatre Rialto.

Este projecte va nàixer dins del prestigiós festival Temporada Alta de Girona de la mà del dramaturg Jordi Casanovas. Des de 2016 s’organitza també en la Comunitat Valenciana i ja tenen el cinturó de la victòria Juli Disla, Mafalda Bellido, Adrián Novella, Borja López Collado, Sergio Serrano, Amparo Vayá i Marcos Luís Hernando. El pròxim 16 de juliol un nou autor o autora formarà part d’este cèlebre grup de ‘campions’.

error: Content is protected !!