ELS NOUS “REFLEXOS” DE RAFAEL AMOROS A LA GALERIA THEMA DE VALÈNCIA

Fins elk 30 d’abril

La galeria Thema ofereix l’exposició titulada ‘Reflexos’ de Rafael Amorós, artista multidisciplinar que en els últims anys s’ha centrat en l’escultura. La mostra oferreix les últimes sèries escultòriques de l’artista d’Albaida, qui desdibuixa amb la seua obra els límits entre l’interior i l’exterior, oferint un complex relat entre les llums i les ombres. Formes d’alumini, d’acer, de llautó, de coure, de ferro i d’estany donen volum a aquest univers que fuig de l’estatisme. Les seues peces són obres vives i inquietes sobre les quals es pot veure -físicament- el moviment; el dinamisme es converteix en un element figuratiu, palpable, real. A més, es mostraran també algunes de les seues obres pictòriques.

Al catàleg imprès per a l’ocasió per la Galeria Thema, llegim: “És, precisament aquest concepte de realitat que l’artista destaca en l’escultura sobre disciplines anteriorment treballades com la pintura, el dibuix o el
gravat: “Va arribar un moment en la meua carrera en el qual les meues pintures o els meus gravats anaven guanyant matèria, adquirien volum, vaig passar fins i tot a fer senzills dibuixos amb ferro; la tridimensionalitat cada vegada va anar atraient-me més i més fins que vaig convertir l’escultura en l’eix central de la meua carrera, arribats a aquest punt”.


Amb referents i referències destacades, com la mediterraneitat de Joan Mirò -i la seua forma compartida d’entendre la creació artística a manera de joc-, la capacitat sorprenent i reflexiva del treball escultòric de Jaume Plensa, o el caràcter gestual i místic de l’obra de Tàpies, “que sempre aconsegueix dir coses amb xicotets gestos i sense massa intervencions”, Rafael Amorós treballa i realça aquest art que no representa sinó que suggereix, aquest que atia el pensament i que provoca la reflexió.


Amorós ha mostrat des de fa més de tres dècades la seua obra en nombroses exposicions individuals i col·lectives en diferents ciutats, com València, Barcelona, Alacant, Madrid, Santander, Belgrad, Stuttgart, Viena, Gant, Tànger, Casablanca o Bèrgam. Té obra present en diverses col·leccions privades i públiques, tant en l’estat espanyol com a l’estranger.

Per a Rafael Amoros, “el meravellós procés creatiu és vore com un pensament es transforma en idea i com esta flueix jugant amb el ple i el buit de l’espai convertint-se en forma, fent-se realitat de manera improvisada. És observar la comunicació entre materials; posar de manifest contrastos; fer dialogar reflexos i ombres donant lloc a evocacions, reflexions i goig; afrontar i enfrontar temes, vivències, records i aprenentatges. És, també, estar sempre a l’aguait de l’ombra del dubte. Tot per poder manifestar i compartir inquietuds i desitjos mitjançant este entramat de materials, de formes i de conceptes.
REFLEXOS és un compendi de treballs realitzats en els darrers anys.

Reflexos de noves experiències, d’aprenentatges, de punts de vista i de reflexions. Reflexos, llampades de llum i foscors d’ombres que il·luminen i de vegades enfosquixen el camí pel qual discorre i es nodreix el meu quefer, on es manifesta tot allò que em preocupa i m’il·lusiona en la vida.

Després de dos anys sense a penes activitat presencial ni poder realitzar exposicions, tinc el plaer de rependre la tasca amb esta mostra. Esta exposició vull dedicar-la especialment als meus pares, Conxita Amorós i Rafael Soler, i, com no, a totes i tots vostés“.

error: Content is protected !!