ELS PROFESSIONALS I LES PRODUCCIONS AMB PARTICIPACIÓ VALENCIANA HAN OBTINGUT 8 NOMINACIONS EN AQUESTA EDICIÓ DELS GOYA

L’oriolana Elena López Riera està nominada a la millor direcció novella per ‘El agua’, un film amb ajudes a la producció de l’IVC

La consellera de Cultura, Raquel Tamarit, ha participat en una trobada amb les nominades i nominats valencians als Premis Goya 2023, com a recepció prèvia a la gala que se celebra el pròxim dissabte a Sevilla.  Tamarit ha estat acompanyada pel director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el director adjunt de cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe; així com representants d’À Punt i de l’AVAV.

La consellera ha explicitat que “les 8 nominacions valencianes compten amb un reconeixement que per a nosaltres ja és enorme. Són ambaixadores i ambaixadors del sector de la indústria cinematogràfica valenciana”.

“Les nominacions amb segell valencià ens afermen el camí per a enfortir el nostre sector audiovisual, amb el qual treballem per a cohesionar-nos com a equip, perquè volem tindre veu i que siga una veu important allà a on anem”, ha comentat la consellera, i hi ha afegit: “Junt amb l’AVAV i la televisió pública valenciana tenim moltes eines per a acompanyar el sector. Per la nostra banda, entre altres accions, hem doblat les ajudes a l’audiovisual i hem afinat nous horitzons, com és la potenciació de l’oficina de difusió exterior de l’audiovisual valencià, gloVAL; però també estem immersos en la cerca de vies perquè el nostre cinema estiga present en conegudes plataformes de sèries i pel·lícules o a incentivar que en les cartelleres dels cinemes d’arreu de les nostres comarques estiguen les pel·lícules valencianes”, ha conclòs Raquel Tamarit.

Cal recordar que enguany hi ha 8 nominacions valencianes i en la recepció organitzada per Cultura de la Generalitat han participat la productora Maria Zamora (Elàstica Studio) com a representant d’‘Alcarràs’, nominada a millor pel·lícula; el cineasta de Sant Vicent del Raspeig Adán Aliaga i el productor alacantí Miguel Molina (Jaibo Films), nominats a millor curt documental per ‘La gàbia’; el productor il·licità Carlos Guerrero (39 Escalones Films) com a representant de ‘La entrega’, nominat a millor curtmetratge de ficció; l’actriu Luna Pamies, nominada a millor actriu revelació per ‘El agua’, i que ja va obtindre el guardó a actriu protagonista en l’edició passada dels Premis Berlanga, i l’estilista benidormera Cristina Rodríguez, nominada a millor  disseny de vestuari per ‘Malnazidos’.

Així mateix, cal recordar que l’oriolana Elena López Riera opta a millor direcció novella per ‘El agua’. Es tracta d’un llargmetratge amb ajudes a la producció de l’IVC que va obtindre dos premis Berlanga en 2022: a millor actriu (Luna Pamies) i a millor actor de repartiment (Pascual Valero).

A millor actriu de repartiment aspira la valenciana Susi Sánchez, en el treball realitzat en la pel·lícula ‘Cinco lobitos’, i al millor maquillatge i perruqueria aspira Sarai Rodríguez, del Port de Sagunt, per ‘La piedad’.

Presentada per la periodista Carolina Ferre, la trobada amb els nominats i les nominades als Premis Goya ha estat amenitzada amb la música electrònica de D_Journalist.  

error: Content is protected !!