ESPAI LAGRANJA PRESENTA ‘BAUTISMO’ DE SLEEPWALK COLLECTIVE

La companyia d’escena contemporània Sleepwalk Collective presenta ‘Bautismo’, aquest divendres 23 i el dissabte 24 de juny en Espai LaGranja

És una peça escènica que fica l’espectador en un ‘jacuzzi’ unflable

La companyia d’escena contemporània Sleepwalk Collective, formada per Iara Solano i Sammy Metcalfe, presenta ‘Bautismo’, aquest divendres 23 i el dissabte 24 de juny en Espai LaGranja, el centre de recursos i mediació per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura. ‘Bautismo’ és una arriscada peça escènica que fica l’espectador en un ‘jacuzzi’ unflable.

‘Bautismo’ és una peça d’immersió, una incursió privada i fugaç en un espai de cures on poder deixar el teu cos suspés entre les bambolles d’un ‘jacuzzi’ unflable. Es tracta d’una experiència sonora de 25 minuts que s’escolta dins d’un ‘jacuzzi’ unflable i en la qual l’espectador ha de portar el seu propi banyador, tovalla i xancletes.

El dispositiu escènic ‘Bautismo’ és un ritu de pas, una experiència efervescent en un caldo primigeni en què poder esdevindre una estoneta en solitari. Creada a manera d’antídot contra la tristesa i els temors generalitzats característics dels mesos que la van precedir, ‘Bautismo’ és la primera en una sèrie de peces d’immersió per a cossos aquàtics.

En 2021, un grup d’artistes associats al Teatro de La Abadia de Madrid van organitzar [Feria], un festival de trobades, tallers, accions i peces de diversos formats, comissariat pels mateixos participants, entre els quals estava Sleepwalk Collective, una companyia acostumada a crear per a espais no convencionals peces que naixen de la fascinació per la cultura popular.

Sleepwalk Collective

Companyia d’art en viu i teatre experimental que treballa entre Espanya i el Regne Unit. Creen peces originals per a teatres i espais no convencionals que emergeixen de la fascinació que senten per la cultura popular i la complexitat de les relacions entre les persones. Les seues obres combinen textos reflexius i poètics amb una acurada estètica minimalista, i es caracteritzen per estar envoltades per un disseny sonor i lumínic, dens i hipnòtic. Entre els seus treballs destaquen ‘The Sirens’ (2010), ‘El Entretenimiento’ (2012), ‘Karaoke’ (2013) i la trilogia ‘Kardashian’, l’última part de la qual, ‘Kourtney Kardashian’ (2018), es va crear per al festival Clásicos en Alcalá.

Sleepwalk Collective ha creat una dotzena d’espectacles per a teatres, una sèrie de peces intimistes en format vis-a-vis i un gran nombre de ‘performances’ i peces escèniques experimentals per a espais alternatius i museístics, que s’han mostrat a escala nacional i internacional. Són companyia resident en la Sala Baratza Aretoa de Vitòria-Gasteiz, imparteixen laboratoris de creació per a joves artistes i l’editorial independent britànica Oberon Books ha publicat els textos de les seues peces.

error: Content is protected !!