La Diputació col·laborarà amb la Fundació València Diversitat en l’organització dels Gay Games

La Diputació col·laborarà amb la Fundació València Diversitat en l’organització dels Gay Games 2026, un esdeveniment esportiu amb multitud d’activitats socials i culturals que pretén convertir la ciutat en “capital de la diversitat”.

El president Gaspar ha traslladat als responsables de l’organització dels Gay Games la predisposició de la Diputació a continuar col·laborant en el desenvolupament de l’esdeveniment “de la mà de la resta d’administracions”, en una trobada celebrada este dimarts en seu provincial a la qual han assistit diferents responsables institucionals i de l’organització, cas dels copresidents de les àrees de Turisme i Diversitat de la Fundació, Juan Velasco i Fran Fernández, i Jorge García en representació de la copresidencia de l’àrea esportiva.

Els diputats d’Esports i Turisme, Andrés Campos i Jordi Mayor, han acompanyat a Toni Gaspar en una reunió en la qual s’ha posat de manifest la importància dels Gay Games “a nivell turístic, esportiu i des del necessari prisma de la diversitat”, mentre que la responsable de Comunicació de València Diversitat, Amparo Barriga, ha destacat el compromís de la Diputació des del moment en què la ciutat va ser triada com a seu a la fi de 2021.

Els Gay Games es van celebrar per primera vegada a San Francisco en 1982 com un esdeveniment atlètic i cultural obert a la participació. Des d’eixe moment, s’han vingut convocant cada quatre anys amb un nombre creixent de disciplines esportives i un ambiciós programa sociocultural en paral·lel. De cara a l’edició de 2026, València espera acollir a unes 15.000 persones participants i més de 100.000 visitants, amb un important retorn econòmic per a la ciutat.

error: Content is protected !!