La Diputació de València convoca el 47é Certamen de Bandes que tornarà al Palau de la Música

  • El diputat responsable, Ricardo Gabaldón, destaca de l’esdeveniment que és “una ocasió magnífica per a posar en valor el patrimoni cultural i artístic de la nostra província a través de les societats musicals”

La Delegació de Bandes de Música de la Diputació de València ha convocat el 47é Certamen de Bandes, que se celebrarà els dies 27 i 28 d’abril de 2024 en el Palau de la Música de València. Segons ha assenyalat Ricardo Gabaldón, diputat d’Administració General i Bandes de Música, “tornar al Palau de la Música és un al·licient especial per a les nostres bandes que, en nombroses ocasions, han manifestat la importància de poder actuar en este auditori tan especial per als valencians”.

El Butlletí Oficial de la Província de València va publicar a la fi de desembre l’extracte de la convocatòria del Certamen, amb quatre seccions, on es fixa el termini de presentació de sol·licituds que acaba el pròxim 17 de gener. En secció primera competiran aquelles bandes amb una quantitat d’integrants que no supere els 90; en secció segona aquelles bandes que no superen els 70 músics; en secció tercera aquelles bandes que no superen els 50 músics; i, finalment, en secció quarta aquelles bandes que no superen els 40 músics.

La prova consistirà en la interpretació de dos obres per part de cada banda, una obligada i una altra de lliure elecció. De les dos composicions a valorar, l’obra obligada haurà d’executar-se en primer lloc. Per a això, s’ha establit una obra obligada per a cadascuna de les seccions. En secció primera, la peça obligada serà ‘Terra de conquestes’, d’Enrique Cárcel Villalba; en secció segona, ‘Cançons de la meua terra’, de Ferrer Ferran, nova composició que s’estrenarà en el certamen; en secció tercera, ‘El camino del Santo Grial’, d’Eduardo Nogueroles; i en secció quarta, ‘Tresors valencians’, de Jordi Peiró Marco, també de nova composició per al certamen.

Les bandes participants seran avaluades per un jurat nacional i internacional de quatre membres, que estarà compost per persones de reconeguda trajectòria i experiència en l’àmbit de les societats musicals. Totes les bandes concursants rebran ajudes en concepte de participació, en concret 7.000 euros en secció primera, 6.000 euros en secció segona, 5.000 euros en secció tercera i 4.000 euros en secció quarta.

Quantia dels premis

La banda que aconseguisca la major puntuació en la secció primera rebrà 5.500 euros; 4.500 euros la guanyadora de la secció segona; 3.500 la vencedora en tercera; i 2.500 euros per a la banda amb la millor puntuació en la secció quarta. En el cas que, a més, s’aconseguisca la menció d’honor, les quanties abans referides seran de 6.500 euros per a la secció primera; 5.500 euros per a la secció segona; 4.500 euros per a la secció tercera; i 3.500 euros per a la secció quarta.

En paraules de Ricardo Gabaldón, “el Certamen és una ocasió magnífica per a veure i escoltar la bona música que fan les nostres bandes”. Finalment, Gabaldón ha animat a les societats musicals de la província a participar en un certamen que “ha anat millorant les quanties de participació i els seus premis i en el qual s’està treballant en projectes per a millorar la projecció de les bandes guanyadores a través de concerts dins i fora de la Comunitat Valenciana”.

Forma d’inscripció

Les sol·licituds de participació es presentaran, per un representant legal de l’entitat, en la seu electrònica de la Diputació de València, en la carpeta ciutadana. En este enllaç es poden trobar les bases del concurs.

error: Content is protected !!