La Filmoteca Valenciana la presentació del llibre ‘Videoclub’ de Jaume Ripoll

Videoclub. Las películas que cambian la vida’ serà presentat per l’autor el dimarts 4 de juliol, a les 20 hores

Després de la presentació, es projectarà ‘La consagración de la primavera’ (2022) de Fernando Franco, dins del cicle ‘Les millors pel·lícules de 2022’

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, acull el dimarts 4 de juliol, a les 20 hores, a la Filmoteca Valenciana, la presentació del llibre ‘Videoclub. Las películas que cambian la vida’ (Ediciones B) del crític i escriptor cinematogràfic Jaume Ripoll, que presentarà la seua obra al públic de la Sala Berlanga de la Filmoteca.

Jaume Ripoll, cofundador de la plataforma Filmin i director d’Atlàntida Mallorca Film Fest, relata en aquest llibre de reflexió cinèfila i de caràcter autobiogràfic la seua història d’amor incondicional amb el seté art, traçant un recorregut nostàlgic, ple d’anècdotes i recomanacions, sobre les últimes tres dècades de la història del cinema i revisant les pel·lícules imprescindibles que han marcat diverses generacions d’espectadors.

Després de la presentació del llibre, la Filmoteca Valenciana projecta ‘La consagración de la primavera’ (2022) dirigida per Fernando Franco, dins del cicle ‘Les millors pel·lícules de 2022’. L’última pel·lícula del cineasta sevillà podrà tornar a veure’s el dimecres 5 de juliol, a les 18 hores.

Protagonitzada per Valeria Sorolla, Emma Suárez i Telmo Irureta, ‘La consagración de la primavera’ és una commovedora pel·lícula sobre la sexualitat de les persones amb discapacitat que es mou entre la incomoditat i la tendresa, el misteri i la lluminositat.

Laura intenta adaptar-se a la seua nova vida universitària en un col·legi major de Madrid. Lidia, amb les seues inseguretats, sola i quasi sense diners, fins que coneix a David, un xic amb paràlisi cerebral que viu amb sa mare.

Presentada en la Secció Oficial del Festival de Sant Sebastià i molt ben acollida per la crítica especialitzada, la pel·lícula va suposar el descobriment de Telmo Irureta, que va obtindre després el Goya al millor actor revelació en els premis de l’Acadèmia de Cinema d’Espanya.

Les millors pel·lícules de 2022

Dins del cicle de les millors pel·lícules de 2002, la Filmoteca Valenciana projecta el dijous 6 de juliol, a les 18 hores, i el dissabte 8 de juliol, a les 18 hores, ‘¿Qué vemos cuando miramos al cielo?’ (‘Ras vkhedavt, rodesac cas vukurebt?’, 2022), del cineasta georgià Alexandre Koberidze. La pel·lícula va obtindre el Premi Internacional de la Crítica en el Festival de Berlín.

Una jove parella decideix citar-se en un bar després de coincidir diverses vegades pel carrer. Però, com en un conte de fades, víctimes d’una estranya maledicció, el dia de la trobada els dos han transmutat la seua aparença i són incapaces de reconéixer-se.

També dins del mateix cicle, la Filmoteca Valenciana projecta el divendres 7 de juliol, a les 18 hores, i el diumenge 9 de juliol, a les 18 hores, ‘Pacification’ (2022), escrita i dirigida pel cineasta català Albert Serra i protagonitzada per Benoît Magimel, Pahoa Mahagafanau, Marc Susini, Matahi Pambrun, Sergi López, Montse Triola i Lluís Serrat.

Amb una duració de 165 minuts, ‘Pacification’ és un hipnòtic ‘thriller’ crepuscular d’enlluernadora estètica rodat a les exòtiques costes de la Polinèsia Francesa. Una obra que toca temes polítics, contemporanis i humans amb un protagonista tan enigmàtic com fascinant, interpretat per Benoît Magimel, que va obtindre el Premi César al millor actor.

A l’illa de Tahití, l’alt comissari de la República, De Roller, representant de l’Estat francés, és un home calculador de modals impecables. Tant en les recepcions oficials com en els establiments il·legals, no deixa de prendre el pols a una població local la ira de la qual pot despertar-se en qualsevol moment. I més encara quan un rumor s’hi instal·la: sembla haver-se albirat un submarí, la presència fantasmal del qual podria anunciar una represa dels assajos nuclears francesos.

El cicle de les millors pel·lícules de 2022 es va iniciar al juny i es reprendrà al setembre, ja dins de la programació regular de la Filmoteca Valenciana, amb ‘Benediction’ (2022), de Terence Davies; ‘Memoria’ (2022), d’Apichatpong Weerasethakul; ‘Un año, una noche’ (2022), d’Isaki Lacuesta; ‘La emperatriz rebelde’ (2022), de Marie Kreutzer, i ‘Alcarràs’ (2022), de Carla Simón.

error: Content is protected !!