La Galeria del Tossal acull l’exposició “Carlos Berlanga, únic i polièdric”

Durant l’acte d’obertura de la mostra es presenà també el catàleg, elaborat en el marc de l’Any Berlanga

La Galeria del Tossal acull, des de dimarts 23 de novembre, l’exposició “Carlos Berlanga. Únic i Polièdric”, així com la presentació del catàleg elaborat per a l’ocasió. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, presidirà la inauguració de la mostra, acompanyada pel comissari, Pablo Sycet. L’exposició, que s’emmarca en les celebracions de l’Any Berlanga, estarà oberta al públic fins al pròxim 9 de gener.

L’exposició es pot visitar en la Galeria del Tossal des del 23 de novembre fins al 9 de gener, en l’horari habitual de dimarts a dissabte, de 16.00 a 19.00, i diumenges, de 10.00 a 14.00. Tal com ha explicat la regidora Gloria Tello, la iniciativa recull la figura de Carlos Berlanga, fill del famós cineasta valencià Luis Berlanga que, al marge de la importància del seu pare en la cinematografia espanyola i europea, va ser, per la seua banda, “un personatge capital de la cultura del nostre país durant els anys 80 i 90”. “Un artista –ha subratllat Tello- que va transitar tots els camps de les belles arts, des de la composició de cançons al dibuix a l’escultura o la pintura”.

El comissari de la mostra, Pablo Sycet, ha explicat que és precisament, “eixe caràcter polifacètic de Carlos Berlanga” el que s’ha volgut recuperar amb esta exposició, que ocupa la Galeria del Tossal dotze anys després de la titulada “Viatge al voltant de Carlos Berlanga”, que es va presentar a València l’any 2009.

En esta exposició s’han incorporat obres que mai abans s’havien exhibit, bé pel seu caràcter més íntim, com la realitzada en quatre mans per pare i fill, o bé per raons pràctiques. “Es presentarà una àmplia selecció de dibuixos i pintures que van entrellaçades pel fil emocional de les lletres autògrafes de les seues cançons i una molt berlanguiana galeria de retrats, realitzats pels fotògrafs més líders de la seua generació”, ha explicat Sycet. A això cal afegir els calcs serigràfics de la seua última obra seriada, “Personatges en paisatge metafísic”, realitzada en l’últim hivern de la seua vida, i que conformen un document únic, tant per la seua raresa com pel seu gran valor didàctic en l’hora de revelar el seu procés de treball.

error: Content is protected !!