LA MEMÒRIA COL·LECTIVA DEL MEDITERRANI ES BALLA EN ESPAI LAGRANJA

La ballarina, performer i coreògrafa Aina Alegre impartirà un taller el divendres 4 de març 

El taller porta per títol ‘Moviments populars del Mediterrani i l’expressió ritual’ 

El divendres 4 de març, la ballarina, performer i coreògrafa Aina Alegre impartirà un taller sobre les arrels i els moviments populars del Mediterrani en Espai LaGranja, el centre de recursos i mediació per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura.

‘Moviments populars del Mediterrani i l’expressió ritual’, d’Aina Alegre, és part d’‘Arrels Contemporànies’, un cicle de tallers formatius impartits per artistes que parteixen d’expressions populars o folklòriques per a la creació de les seues obres.

Revisitant algunes de les manifestacions populars i culturals que podem trobar en el Mediterrani, Aina Alegre proposa explorar a través d’exercicis, pràctiques i improvisacions diverses estratègies físiques i coreogràfiques per a experimentar la idea de cossos ‘en comú’ i la ‘memòria col·lectiva’.

En el taller que es realitzarà en Espai LaGranja, Aina indaga a través de nocions com el cos com a fenomen sonor i vibratori, el ritme, la relació amb l’espai i amb el grup. I és que la coreògrafa porta investigant des de 2018 en l’aspecte arqueològic de les diferents cultures i territoris del Mediterrani.

Aina Alegre acaba d’estrenar en el Mercat dels Flors de Barcelona el solo R-A-U-X-A, ideat a partir del seu interés i contínua investigació per les seues connexions amb el martelleig, aquesta expressió motora, arcaica i sovint inconscient del cos.

Aina Alegre

La ballarina i coreògrafa de Vilafranca del Penedès està assentada a França des de fa 13 anys i ja ha aconseguit fer-se un buit en el panorama internacional. Aina planteja la creació coreogràfica com un àmbit per a ‘reinventar’ el cos i explorar diferents cultures i pràctiques corporals enteses com a representacions socials, històriques i antropològiques.

Després d’haver-se format en dansa, teatre i música a Barcelona, en 2007 es va incorporar al Centre Nacional de Dansa Contemporània (CNDC) d’Angers. La seua obra s’ha presentat en diferents països, entre altres, Espanya, França, Bèlgica, Suïssa, Perú i Romania.

error: Content is protected !!