LA QUALITAT, EL COMPROMÍS I LA INNOVACIÓ MARQUEN LA PROGRAMACIÓ DE CULTURA DE LA GENERALITAT A ALACANT

Més de trenta espectacles passaran per l’escenari del Teatre Arniches entre gener i març de 2022

Es llança una oferta trimestral d’excel·lència amb teatre, dansa, circ, música

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura continua la seua activitat a Alacant amb una extensa i atractiva programació que reuneix més de trenta espectacles i nombroses activitats que consoliden el Teatre Arniches com un dels centres culturals més rellevants de les comarques alacantines.

Alicia Garijo, delegada de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, ha presentat totes les novetats de la programació, i ha assenyalat que: “Estem molt orgullosos de continuar presentant programacions de primer nivell artístic, que a més integren temàtiques i valors com la igualtat, la solidaritat o la integració. Sabem que és una de les nostres senyes d’identitat i que el nostre públic ho valora altament, així que no podem fer una altra cosa que continuar creixent en excel·lència, per a continuar creixent també en espectadors que se sumen a la família de l’IVC a Alacant”.

El primer trimestre de 2022 estarà ple d’espectacles per a adults i per a gaudir en família amb teatre, dansa, circ, música i cine. Es continua apostant pel talent propi i seran set les companyies valencianes presents en la programació. A més, ens visitaran formacions procedents d’Andalusia, Madrid, Catalunya i Extremadura.

També es comptarà amb l’exhibició de la producció pròpia ‘La tempesta’ i acollirà un dels concerts del circuit Sonora. L’Arniches continua amb la seua campanya escolar, amb el cicle ‘Som menuts’, i amb l’activitat habitual de la Filmoteca.

Des de la presentació de la temporada 2021-2022 en el mes d’octubre, Cultura de la Generalitat ha incorporat algunes novetats que milloren el seu servei a la ciutadania, com ara la venda d’entrades en línia per a la Filmoteca, a través de la nova plataforma de venda de l’IVC, o les targetes Regala Cultura, que s’han posat a la venda amb motiu de les festes de Nadal, i que es mantindran disponibles durant tota la temporada.

Som menuts

Sis companyies conformen el cicle ‘Som menuts’, en què s’inclouen espectacles dirigits a xiquetes i xiquets des d’1 any i en el qual s’ofereix dansa, teatre d’objectes o teatre gestual. ‘Historias con Candela’ d’Eugenia Manzanera; ‘Soc una nou’ de Zum-Zum Teatre que ens acosta al món de la immigració i la solidaritat; ‘Plàstic’ de La Familia Política, sobre el canvi climàtic; l’espectacle de dansa ‘Nina’ de Fil d’Arena; ‘Prometeu’ d’Agrupación Señor Serrano; i l’espectacle de La Tal ‘Italino Gand Hotel’ són les propostes per a públic familiar de l’IVC a Alacant.

Teatre

El Teatre Arniches obri el teló al 2022 el divendres 14 de gener amb un espectacle  d’objectes per a tots els públics, ‘Conservando memoria’ d’El Patio Teatro, un viatge que no és més que un joc de preguntes als seus iaios i el seu desig de conservar el seu record.

Compartint gènere, el divendres 21 David Espinosa presenta ‘Una història universal’, que revisa la història de l’ésser humà fins als nostres dies i versiona els fets més importants a través de la manipulació d’objectes, l’acció coreogràfica i la projecció d’ombres.

Per a acomiadar gener, el divendres 28 La Beckett oferirà ‘Karaoke Elusia’ d’Oriol Puig, un espectacle altament recomanat per a públic juvenil que aborda temes com el ‘bullying’, la salut mental i el suïcidi juvenil.

‘Hoy puede ser mi gran noche’ és la proposta de Teatro en Vilo per al divendres 4 de febrer, una peça còmica i musical, un exercici d’autoficció que conta la fascinant història d’un cantant d’orquestra en la Galícia dels noranta.

L’11 de febrer la companyia La Teta Calva torna a l’Arniches amb ‘Espaldas de plata’ de Xavo Giménez, que reflexiona en aquest espectacle sobre les nostres decisions quotidianes i de les seues repercussions en el món.

El 18 de febrer La Calórica revisita ‘Los pájaros’ d’Aristòfanes per a estudiar els mecanismes emocionals que fan funcionar el populisme neoliberal a través de l’humor negre i absurd.

El teatre al març arriba divendres 4 de la mà de Petra Martínez, que interpreta ‘La señorita doña Margarita’, un text de Roberto Athayde dirigit per Juan Margallo, una classe magistral que demostra que l’educació és la clau que millor obri les portes. ‘Turistas’ de Marina Seresesky s’inspira en una foto presa per Javier Bauluz l’any 2000 en la qual es poden observar dues persones que continuen amb les seues vacances a la platja mentre jau un cadàver a pocs metres. Es representarà l’11 de març a l’Arniches per a fer-nos reflexionar sobre la capacitat que tenim de vegades de mirar un altre costat davant del dolor d’altres.

Cultura de la Generalitat tancarà el seu trimestre teatral a Alacant amb la producció pròpia de l’Institut Valencià de Cultura ‘La tempesta’ de William Shakespeare, que parla de venjances, del desig de llibertat, de la capacitat de perdonar i del teatre dins del teatre. Serà el 25 i 26 de març.

Música dansa i circ

‘Genoma B’ és la versió lliure de ‘La casa de Bernarda Alba’ que proposa la Cía. Albadulake. Aquesta revisió que uneix dansa, cant i circ, és una d’una bellesa plàstica que esglaia en la qual el treball corporal dota de sentit la història, més enllà de qualsevol necessitat d’enunciar paraules. Serà el dissabte 22 de gener.

El 18 de març el ballarí Iker Carreras presenta ‘No pleasure’, en què fusiona diferents gèneres de dansa i aposta per entretindre, obrir nous camins i connectar amb nous públics.

La música estarà present en la nova programació, de la mà de Xavi Aspenbass, baixista i membre fundador d’Aspencat, que presenta el 29 de gener ‘La llavor’, el seu nou projecte musical en acústic. 

Al febrer l’Arniches rep Jimena Amarillo, que destaca en l’escena del nou pop espanyol per la seua extraordinària senzillesa, molt diferent d’altres propostes.

No pot faltar el pas del circuit Sonora en l’escenari del Teatre Arniches. Serà el 5 de març amb el concert de Johny B Zero amb Badlands.

La Filmoteca

Continuen els dijous de cine a l’Arniches, a partir del 13 de gener,  amb nou projeccions que inclouen tant els cicles Any Berlanga, com les pel·lícules no estrenades a Alacant.

Amb motiu de l’exhibició de la producció de l’IVC ‘La mort i la donzella’ al Teatre Principal d’Alacant, guardonat amb tres Premis Max 2020, s’oferirà en el Teatre Arniches la projecció del documental de SUICA Films: ‘El procés de creació de ‘La mort i la donzella’, d’intramur’.

Entrades i abonaments

El dia 17 de desembre es posaran a la venda el Gran Abonament i l’Abonament Jove. A partir del 27 de desembre es podrà adquirir també l’Abonament a la Carta, i l’1 de gener de 2022 tota la programació estarà a la venda.

error: Content is protected !!