LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PRESENTA LES ACTIVITATS COMMEMORATIVES DELS 550 ANYS DE LA IMPREMTA A VALÈNCIA

LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PRESENTA LES ACTIVITATS COMMEMORATIVES DELS 550 ANYS DE LA IMPREMTA A VALÈNCIA

La Universitat de València presenta este dimarts, 14 de maig, a les 12:30 hores, a la Capella de la Sapiència de La Nau, les activitats commemoratives dels 550 anys de la introducció de la impremta a València. La iniciativa està organitzada per la Biblioteca Històrica de la Universitat, en col·laboració amb els vicerectorats de Cultura i Societat i d’Investigació.

En l’acte es presentaran les iniciatives culturals que s’han programat al llarg de tot l’any i que inclouen: l’exposició Trobes: 550 anys de la impremta a València i la seua versió itinerant; les actuacions de l’Aula de Poesia, l’Aula d’Arts Escèniques i l’Aula de Música; l’organització d’una jornada acadèmica; i l’aparició de diverses publicacions al voltant de l’efemèride.

Fruit de la col·laboració amb Publicacions de la Universitat de València (PUV), està prevista la publicació del catàleg de l’exposició, del segon número de la sèrie Inutilitas Librorum de la col·lecció Cinc Segles–en aquesta ocasió dedicat als incunables valencians– i del número monogràfic de la revista científica Recerques dedicat a les Trobes.

Aquest esforç de cooperació institucional està orientat a ressaltar la importància d’aquesta efemèride i a acostar a la societat valenciana el patrimoni bibliogràfic de la Universitat, dins del qual s’inclou l’únic exemplar conegut del primer llibre imprès a València, Obres o trobes en lahors de la Verge Maria, custodiat a la Biblioteca Històrica.

PRESENTACIÓ D’ACTIVITATS TROBES 550

DIA: dimarts, 14 de maig

HORA: 12:30 hores

LLOC: Capella de la Sapiència. Centre Cultural La Nau (c/ Universitat, 2)

INTERVINDRAN: Marco Antonio Coronel Ramos (coordinador); Rosa M. Gregori Roig (subdirectora de l’Arxiu de la Corona d’Aragó); la vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba Pagán, i el vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo Caudevilla.

error: Content is protected !!