LA UNIVERSITAT I L’AJUNTAMENT IMPULSEN PROJECTES INNOVADORS D’ARTS ESCÈNIQUES A TRAVÉS DE LA CONVOCATÒRIA ‘ARTS IN PROGRESS’

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura, i l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Acció Cultual, han convocat la primera edició del programa ‘Arts in Progress’ amb la intenció d’impulsar projectes innovadors d’arts escèniques.

 ‘Arts in Progress’ és una proposta que naix del desig de donar suport a la innovació en les arts escèniques. L’objectiu principal de les ajudes és impulsar el desenvolupament de projectes que promoguen nous llenguatges i noves experiències en les arts escèniques, arts vives i performatives. Aquesta nova iniciativa l’han presentada hui Ester Alba, vicerectora de Cultura i Esport, i Maite Ibañez, regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, en una roda de premsa celebrada en el Centre CulturaL La Nau de la Universitat de València.

Tant la regidora d’Acció Cultural, com la vicerectora de Cultura han destacat que és fonamental “les sinergies de les institucions públiques per impulsar de manera conjunta, iniciatives que sumen accions i reforcen el treball realitzat per les associacions i col·lectius professionals”. Aquesta convocatòria també s’engega, segons ha puntualitzat la regidora Maite Ibáñez “per donar resposta a 52 mesures extraordinàries per afrontar les conseqüències de la pandèmia, presentades pel sector de les arts escèniques i la música fa uns mesos”.

La convocatòria, que serveix com a exemple de dinamisme cultural, és una aposta per la referencialitat sociocultural amb la qual es pretén canalitzar l’impuls cultural que sorgeix en projectes d’innovació en arts escèniques. Els projectes guanyadors, que s’han d’executar al territori municipal de València, rebran una dotació econòmica que no superarà els 4.000 euros.

A través del conveni de col·laboració, la Regidoria d’Acció Cultural, l’Ajuntament de València col·labora en ‘Arts in Progress’ finançant amb 30.000 euros les ajudes atorgades per la Universitat de València. Cada participant, associació o col·lectiu podrà presentar un sol projecte.

Una vegada els projectes hagen estat seleccionats, es realitzarà una acció formativa en el marc de la Universitat amb professionals de prestigi reconegut al sector: una manera d’implementar un espai conjunt per a la reflexió i l’intercanvi d’idees i processos. Finalment, les iniciatives premiades es mostraran a espais municipals i universitaris.

Els projectes guanyadors de la convocatòria ‘Art in Progress’ hauran de desenvolupar-se abans del 30 d’abril de 2022. No obstant això, de manera excepcional, ateses les necessitats específiques dels projectes seleccionats, es podrà autoritzar l’extensió de l’execució i justificació del projecte fins al 30 de juny de 2022.

La comissió avaluadora valorarà en els projectes el seu caràcter experimental i interdisciplinari, la perspectiva de gènere i el seu desenvolupament sostenible, i l’experiència del grup o equip, entre altres criteris.

El termini de presentació de les ajudes serà durant els 20 dies hàbils següents a la publicació de la resolució de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Accés a la convocatòria a través d’aquest enllaç: https://links.uv.es/sLxM0qj

error: Content is protected !!