EL CCCC I AMNISTIA INTERNACIONAL VISIBILITZEN AQUEST 25N ELS DIFERENTS TIPUS DE VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

  • Amnistia Internacional projecta aquest dimarts 23 de novembre ‘Ciudad del Silencio’, sobre l’assassinat i la desaparició de centenars de joves obreres mexicanes a Ciudad Juárez
  • Després de la pel·lícula, diverses activistes participaran en una taula de debat que visibilitzarà els diferents tipus de violència contra les dones

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) reforça el seu compromís contra la violència de gènere de cara al 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Una projecció i una taula redona de la mà d’Amnistia Internacional serviran de protesta contra els diferents tipus de violència masclista que cada dia afecten milions de dones en tots els racons del món.

La cita serà aquest dimarts, 23 de novembre, a les 18.30 hores a la Sala Goerlich II del CCCC. El grup local de Treball per Dones i LGTBI d’Amnistia Internacional València projectarà la pel·lícula ‘Ciudad del Silencio’ (2006), en la qual una periodista viatja a Ciudad Juárez (Mèxic) per a investigar la desaparició i l’assassinat de centenars de dones joves obreres en fàbriques de la frontera amb els Estats Units.

Després de la projecció, activistes del grup local de Treball per Dones i LGTBI d’Amnistia Internacional València participaran en una taula redona sobre violències contra les dones, en la qual se centraran especialment en la situació d’afganeses i mexicanes, que protagonitzen la campanya del 25N de l’organització de 2021.

“Des del Centre del Carme tornem a dir prou a la violència de gènere en totes les seues formes. Amb els últims conflictes internacionals i la pandèmia del coronavirus, hem comprovat com les dones i els seus fills i filles acaben sent el col·lectiu més vulnerat, per la qual cosa continuarem impulsant accions de conscienciació i resposta al masclisme per mitjà de la cultura”, ha destacat el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

Per la seua banda, Mari Carmen Guijarro, coordinadora de l’àrea de Treball per Dones i LGTBI d’Amnistia Internacional a la ciutat de València, ha agraït la col·laboració del CCCC en aquest acte i ha explicat que “ara veiem les conseqüències de la pandèmia. Milions de dones han hagut de confinar-se amb els seus maltractadors i són moltes les que s’han suïcidat, ja que no han resistit aquesta situació”.

Així, Guijarro ha animat a assistir a la projecció, que, com la resta d’activitats del CCCC, és gratuïta, i la posterior taula de debat. “Amb pel·lícules com aquesta veurem la realitat de moltes dones que són violades, torturades i assassinades. Des d’Amnistia Internacional fem una crida a protestar contra aquesta vulneració de drets i continuarem al costat de les associacions per a visibilitzar aquesta situació”, ha afegit.

error: Content is protected !!