LA VALL DE GALLINERA ACULL LES OBRES DE LA RESIDÈNCIA ARTÍSTICA ENCLAVE LAND ART

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre es donaran a conéixer els projectes desenvolupats per set artistes en l’entorn rural de la Vall de Gallinera

Enclave Land Art forma part del programa de residències de creació Cultura Resident del Consorci de Museus

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana mostrarà els dies 19 i 20 de novembre les obres de l’última convocatòria d’Enclave Land Art, el projecte de residències artístiques i d’investigació en la naturalesa que forma part del programa Cultura Resident del CMCV.

Les set residències seleccionades s’han desenvolupat durant dues setmanes en l’entorn natural de la Vall de Gallinera, on set artistes han treballat sobre projectes vinculats per un concepte comú, el diàleg de l’ésser humà amb la naturalesa a través de l’art contemporani.

El període de residència, que va començar el passat 6 de novembre, conclourà amb l’exposició i visites guiades al recorregut artístic durant el cap de setmana del 19 i 20 de novembre, acompanyat per un programa d’activitats.

“Amb Enclave Land Art proposem reflexionar sobre la relació de l’ésser humà, el procés de creació artística i el medi natural. Al mateix temps impulsem el desenvolupament d’entorns rurals per a recordar, a través de propostes artístiques singulars, la necessitat de reconnectar amb la naturalesa. I, per a això, l’entorn natural de la Vall de Gallinera ofereix una experiència singular”, assegura el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

El comité de selecció de projectes internacionals d’Enclave Land Art 2022 va estar format per Rosa María Castells, conservadora i responsable de la col·lecció del MACA d’Alacant; Amélie Aranguren, membre de Campo Adentro/Inland i responsable de programació artística del Centro de Acercamiento a lo Rural; l’escultora Inmaculada Abarca; Alejandro Mañas, artista, investigador i professor de la Universitat Politècnica de València, i Miguel Mallol, director d’Enclave Land Art.

Els creadors i les creadores seleccionats en aquesta edició són l’argentina Macarena Aguilar amb ‘Sonar Solar’, Amy Cutler, del Regne Unit, amb ‘Valleyglow’, Hiroshi Ichikawa, del Japó, amb ‘Piece’; l’italià Leonardo Magnani amb ‘En light’; els espanyols Víctor Masferrer amb ‘Luz Oscura’ i Ana Matey amb ‘El recolector de plumas’, i la portuguesa Filipa Pontes amb ‘Map the sun’.

Els treballs seleccionats inclouen cinc instal·lacions permanents i dos treballs audiovisuals i sonors d’investigació i interrelació amb el territori, que aborden el contrast existent en l’orografia de la zona entre les àrees de la solana i l’ombra, l’adaptació de la naturalesa i l’habitabilitat en el territori, amb un element que els uneix com a nexe i icona de la Vall: la Foradà.

La residència Enclave Land Art també ha celebrat una sèrie d’activitats i trobades durant el període d’estada dels artistes a fi d’incentivar la seua interacció amb el territori i els seus habitants, a més de donar a conéixer els projectes i la seua línia d’investigació.

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre, totes les persones que ho desitgen podran acostar-se a la Vall de la Gallinera per a conéixer els projectes, l’exposició dels quals estarà repartida en dues seus: l’edifici de l’Ajuntament a Benialí i la Carroja a la Vall de Gallinera.

Sobre Enclave Land Art

El programa de residència artística Enclave Land Art es va crear l’any 2016 a Vistabella del Maestrat (Castelló), però l’any passat va traslladar el seu àmbit d’actuació a la Vall de Gallinera, on es desenvolupa de manera anual, seguint la filosofia d’incentivar el diàleg de l’ésser humà amb la naturalesa a través de l’art contemporani. L’origen d’Enclave Land Art està vinculat a la creació d’itineraris artístics en el medi rural, creats a través d’una residència artística internacional de dues setmanes de duració.

Enclave Land Art és un projecte coproduït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana dins del seu programa Cultura Resident, programa de residències de creació, a més de ser una de les iniciatives vinculades a Creaturisme de l’Agència Valenciana de Turisme. També compta amb el suport de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera i amb el segell de qualitat ‘Cultura en positivo’ del Ministeri de Cultura.

error: Content is protected !!