L’Ajuntament de València convoca les subvencions a les arts escèniques de la ciutat de València

La regidora Maite Ibáñez destaca que “les ajudes al teatre arriben enguany als 715.000 euros, amb un increment de 130.000 euros respecte a l’any passat”

La Regidoria d’Acció Cultural convoca sis línies de subvencions per al sector de les arts escèniques de la ciutat de València. En conjunt, s’hi destinaran al sector teatral de la ciutat un total de 715.000 euros. El Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV) publica la convocatòria i obri un termini de vint dies naturals per a la presentació d’instàncies que comença divendres, 10 de març, i finalitza dimecres, 29 de març. En concret, es convoquen les ajudes a la celebració de festivals i circuits, a la producció escènica, la programació d’espais privats, els projectes d’especial interés, les creacions artístiques i les associacions professionals de les arts escèniques de la ciutat de València. La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha afirmat que “és la primera vegada que ixen les sis ajudes juntes i que ixen, a més, en el primer trimestre de l’any, el que dona resposta a la demanda que ens feia el sector”.
 

La regidora ha recordat que “a principis del mandat, partíem dels 500.000 euros i que hem augmentat esta dotació fins als 715.000 euros perquè volem seguir donant suport als professionals del teatre, dansa, circ i les arts vives”.

Maite Ibáñez subratlla que “fins al 29 de març, es poden sol·licitar les sis convocatòries que van destinades a producció escènica, programació de sales privades, festivals i circuits, projectes d’especial interés, residències de creació i associacions professionals, amb un increment pressupostari important, que ascendix fins als 715.000 euros”.

Les sis línies d’ajudes

Les ajudes a la celebració de festivals i circuits volen ajudar els projectes de creació i consolidació de les mostres teatrals que se celebren a la ciutat amb una aposta per la descentralització de la cultura entre els diferents barris. En total s’hi destinaran a esta partida 90.000 euros amb un màxim de 15.000 euros per projecte.

Les subvencions a la producció escènica pretenen afavorir els projectes de creació en camps com la dansa, el circ, l’escena performativa i les arts vives. Tenen una dotació econòmica de 210.000 euros, amb 20.000 euros màxim per projecte.

La línia de subvencions a la programació en espais escènics de titularitat privada fa costat les sales de teatre de la ciutat de València que incloguen en les seues programacions companyies valencianes. La convocatòria disposa d’una dotació global de 250.000 euros amb un màxim de 20.000 euros per espai escènic privat.

Les ajudes a projectes d’especial interés estan dotades amb 75.000 euros, amb un límit de 10.000 euros per projecte, i impulsen les propostes encaminades a afavorir l’accessibilitat i la inclusió social per mitjà de les arts escèniques així com promoure la investigació i l’intercanvi d’experiències mentre que les ajudes a les residències de creació, dotades amb 50.000 euros, afavorixen els processos investigadors i creatius de caràcter teòric.

Per últim, la convocatòria d’ajudes a les associacions professionals del sector de les arts escèniques disposa enguany d’una quantia de 40.000 euros i el seu propòsit és ajudar al sosteniment de les despeses de funcionament, estructura, representació i activitat de les associacions que defensen els interessos dels col·lectius de professionals teatrals

En total, enguany es destinaran fins a 715.000 euros per al foment del sector de les arts escèniques de la ciutat. El termini de presentació d’instàncies comença divendres 10 de març i s’allargarà durant vint dies naturals. Les sol·licituds poden presentar-se en la seu electrònica municipal. Podeu consultar la documentació i descarregar les instàncies en la pàgina web https://bit.ly/41XeFQC

error: Content is protected !!