L’ARNICHES OFEREIX DUES ORIGINALS PROPOSTES QUE REVISITEN LA HISTÒRIA UNIVERSAL I ‘LA CASA DE BERNARDA ALBA’

David Espinosa i Jordi Casanovas ofereixen una innovadora i divertida sessió de teatre d’objectes en ‘Una història universal’

‘Genoma B’ és la versió lliure de ‘La casa de Bernarda Alba’ en clau de cant, dansa i circ de la companyia Albadulake

Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, prossegueix la seua activitat a Alacant amb una programació innovadora que inclou un passeig per la història universal i una revisió de ‘La casa de Bernarda Alba’ en clau de dansa flamenca i circ.

La delegada de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha expressat que és un orgull per a l’IVC rebre al Teatre Arniches espectacles com els d’aquest cap de setmana: “La nostra oferta demostra que temes tan universals com l’evolució humana o l’obra de Lorca poden continuar trencant esquemes i atrapant el públic amb sensibilitats i llenguatges nous”.

El divendres 21 de gener, a les 20.30 hores, David Espinosa ofereix una original classe d’història en què, mitjançant la manipulació d’objectes, l’acció coreogràfica i la projecció d’ombres, versiona alguns dels fets més importants en la història de l’ésser humà per a fer comprendre el funcionament del món actual.

David Espinosa i Jordi Casanovas imparteixen aquesta lliçó, titulada ‘Una història universal’, que manté un esperit crític, carregat d’ironia, sobre la societat i el món de l’art, i que desenvolupa un joc formal que sorprén l’espectador i el fa partícip en el visionament de l’obra.

El dissabte 22 de gener, Lorca torna a l’escenari de l’Arniches. ‘Genoma B’ és l’espectacle en què Ángeles Vázquez i Juan Antonio Moreno adapten i dirigeixen aquesta versió de ‘La casa de Bernarda Alba’ en què el text de Lorca esdevé cant, dansa i circ.

Es tracta d’una adaptació lliure, d’una bellesa plàstica que aborrona, en la qual el treball corporal dota la història de sentit, més enllà de qualsevol necessitat d’enunciar paraules.

Revisitem el drama del tancament de cinc dones joves i rebels, preses de la tirania d’una mare obnubilada pel “què diran”, interpretades per Irene Acereda, Sandra Carrasco, Ana Esteban, Vivian Friedrich i Noemí Martínez. Amb la música en directe de Joaquín Muñino i la veu de Nane Ramos.

error: Content is protected !!