L’EACC ACOMIADA L’EXPOSICIÓ ‘LA CIUTAT DEL TRANSPORT’ DE FRANCESC RUIZ AMB UNA JORNADA PLENA D’ACTIVITATS

El dissabte 15 d’abril l’Espai programa tallers, xarrades i música per a acomiadar la mostra de Francesc Ruiz

L’obertura de la pròxima exposició ‘Sneckdown’, curada pel col·lectiu YABY, tindrà lloc el mes de maig

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, acomiada aquest diumenge 16 d’abril la mostra de Francesc Ruiz de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, anomenada ‘La Ciutat del Transport’. Prèviament, el dissabte 15 d’abril, l’EACC ha organitzat una jornada amb activitats i convidats que comptarà, entre altres, amb el mateix artista o el director del museu d’art contemporani CA2M, Manuel Segade.

Des de la direcció artística de l’EACC, Carles Àngel Saurí ha destacat que la mostra “ha permés posar l’EACC en el circuit de l’art contemporani nacional i internacional amb el projecte d’un artista com Francesc Ruiz, amb una obra consolidada i reconeguda dins de l’escena artística”. En aquest sentit, Saurí ha assenyalat que l’Espai “s’ha posicionat en l’escena i alhora apareix en rànquings de qualitat cultural com el de l’Observatori de la Cultura” i ha insistit que “el treball de Francesc i aquesta exposició han suposat un impuls de qualitat i visibilitat en l’àmbit expositiu que s’ha de mantindre”, i ha avançat que “les pròximes dues mostres —‘Sneckdown’, curada pel col·lectiu YABY, i una exposició individual de l’artista italià Michele Gabriele— treballaran per consolidar l’EACC en el circuit contemporani internacional”.

La mostra ‘La Ciutat del Transport’, inaugurada el mes d’octubre passat, ha sigut un projecte específic creat per a l’EACC a partir del diàleg de l’artista Francesc Ruiz amb la ciutat de Castelló. Prenent el polígon industrial i comercial de la Ciutat del Transport de la capital de la Plana, l’artista ha imaginat un polígon nòmada que es desplega dins de l’Espai. Un dels objectius de l’artista ha estat convidar a la reflexió sobre els processos d’impressió, la logística contemporània i la identitat arquitectònica de les impressions i els rètols propis dels polígons industrials.

Durant aquests mesos l’EACC ha fet un esforç per a aproximar-se a tota mena de públic, un dels quals ha estat l’escolar, amb la planificació de visites i tallers en els quals s’ha qüestionat què és una obra d’art, un polígon o, fins i tot, un espai cultural com és el mateix EACC. Una mostra amb la qual la comunitat educativa ha pogut també experimentar amb llenguatges com el cinema o el dibuix dins dels plantejaments de la mostra.

Per a acomiadar l’exposició, l’EACC ha programat aquest dissabte 15 d’abril una jornada que començarà a les 12.00 del migdia amb un taller adreçat al públic infantil, impartit per Carlos Bonet.

En horari de vesprada les activitats començaran a les 16.30 hores, amb una xarrada entre l’artista Francesc Ruiz i Carles Àngel Saurí al voltant de la mostra ‘La Ciutat del Transport’. A continuació, a partir de les 17.00 hores, la conversa donarà pas a una trobada entre l’artista i el director del Museu Centre d’Art CA2M, Manuel Segade, on va estar exposat l’anterior projecte de Ruiz, anomenat ‘Panal’. Des de les 17.30 hores, Mar Reykjavik donarà a conéixer els materials de mediació que s’han treballat durant aquests mesos. Per a finalitzar la vetlada, la drag Bollie Trailer i Lupi Strike posaran el punt final amb una sessió musical a la cafeteria de l’EACC.

error: Content is protected !!