Les mostres de la convocatòria oberta d’exposicions arranquen a la Galeria del Tossal

El jurat ha seleccionat 20 projectes, que es podran vore en diversos espais culturals municipals d’ací a l’any vinent

La Galeria del Tossal acull, des d’esta vesprada fins el 12 de juny, la mostra “Cos i ficció”, comissariada per Dilalica. Es tracta del primer projecte de la convocatòria oberta d’exposicions promoguda per l’Ajuntament, que ha estat resolta el passat mes de gener. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha destacat que amb esta iniciativa es pretén “potenciar els espais museístics municipals com a referents culturals, fomentar la creació artística, la cultura patrimonial i la seua estima com a element de cohesió social”. En total, el jurat ha seleccionat 20 propostes, que es podran vore a les Drassanes del Grau, el Museu de la Ciutat i la Galeria del Tossal d’ací a l’any vinent.

Tello ha destacat que esta convocatòria suposa “una oportunitat per a artistes, col·lectius d’artistes, comissaris i comissàries, i professionals amb experiència en la gestió d’exposicions artístiques”. El consistori els oferix una dotació econòmica d’entre 5.000 i 14.000 euros i assumix els costos derivats de l’organització, com ara el transport, muntatge, segurs o el catàleg. Altra de les finalitats, ha assenyalat la responsable municipal, és “elaborar la programació i acostar els espais culturals municipals a la ciutadania i fer-la partícip”. 

El primer projecte a exposar-se és “Cos i ficció”, que s’inaugura esta vesprada a la Galeria del Tossal. Oferix l’obra de les artistes Lucía C. Pino, Cabello/Carceller, Ariadna Guiteras i M. Reme Silvestre, les quals proposen una reflexió al voltant del concepte del cos. L’entrada és lliure. Està previst realitzar dos performances al llarg del temps d’exhibició en la mateixa sala. La primera, en data per determinar, s’anunciarà amb antelació, i la segona tindrà lloc el cap de setmana previ a la cloenda. Després de les actuacions, les comissàries explicaran el significat de la mostra.

error: Content is protected !!