LES SALES DEL MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ ACULLEN EL CONCERT D’ALENZA TRIO

El Museu inaugura una nova exposició al voltant del jaciment de Los Morrones

La trobada amb el director del Reina Sofia, Manuel Borja-Villel, s’ajorna fins al 10 de gener

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura,  continua amb l’extensa programació al Museu de Belles Arts de Castelló i ofereix nous actes dins del recinte museístic. Aquest divendres, 17 de desembre, les sales del Belles Arts acolliran el concert d’Alenza Trio i la inauguració d’una nova exposició al voltant del jaciment Los Morrones de Cortes de Arenoso.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que “continuem reforçant les exposicions temporals al Museu però també ampliem les activitats culturals amb diferents actes com trobades, tallers, conferències i concerts”. Per a Ribes “l’aposta és fer del Belles Arts un gran generador de cultura amb propostes com la conferència de Nieves Concostrina fa unes setmanes, el cicle de trobades ‘Intercanvis’, activitats dirigides a menuts i famílies o ara el concert d’Alenza Trio”. 

El divendres 17 de desembre, a les 19.00 hores, les sales del Museu de Belles Arts acolliran el concert d’Alenza Trio. La formació fundada en 2016 abasta un repertori que va des del romanticisme fins a la música del nostre temps. Un dels principals objectius del trio és la recuperació d’obres originals per a la formació, poc programades, així com encàrrecs de nova creació. Al mateix temps, fa un treball d’adaptació de grans obres del repertori vocal i es preocupa per visibilitzar l’obra de compositores de tots els temps.

El grup està format per Estíbaliz Ruiz, mezzosoprano; Laura Gómez, violoncel i Renata Casero, piano.

Nova exposició jaciment Los Morrones

El Museu de Belles Arts de Castelló inaugura el divendres 17 de desembre l’exposició ‘Ferro antic a l’Alt Millars. L’‘oppidum’ de Los Morrones i el seu territori’. Una mostra en què trobarem panells explicatius, recreacions i restes de l’enclavament arqueològic.

Moltes són les qualitats d’aquest jaciment situat a les terres muntanyoses de l’interior de Castelló, però de totes aquestes la primera que destaca és el seu imponent sistema defensiu compost de dues torres i tres llenços de muralla que envolten completament el poblat. La seua construcció s’inicia al principi del segle VIII a. de la n. e.  i el seu precipitat abandó es produeix al principi del segle VII a. de la n. e.


Les excavacions realitzades entre els anys 2008 i 2019 des del Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques (SIAP) en col·laboració amb l’Ajuntament de Cortes de Arenoso i de l’empresa Agua de Cortes SA, han permés conéixer tant la seua arquitectura defensiva com la domèstica, tota realitzada en pedra travada amb terra, així com les estratègies econòmiques basades principalment en l’agricultura i la ramaderia, o l’explotació del bosc mitjançant la selecció de diferents fustes per a diferents usos.

D’altra banda, comuniquem que, per raons alienes a l’IVC, la trobada amb el director del Museu Reina Sofia, Manuel Borja-Villel s’ajorna al dia 11 de gener.

error: Content is protected !!