L’Escalante convoca el seu Premi de Teatre 2024 d’impuls a la dramatúrgia per a la infància i la joventut

L’Escalante convoca el seu Premi de Teatre 2024 d’impuls a la dramatúrgia per a la infància i la joventut

  • El guardó, dotat amb 5.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora en l’editorial Bromera, té com a objectiu fomentar la creació i divulgació de les arts escèniques dirigides al públic infantil i juvenil en valencià

L’Escalante, projecte teatral de la Diputació de València, impulsa la dramatúrgia per a la infància i la joventut amb la desena convocatòria del seu Premi de Teatre Infantil i Juvenil. Això inclou tant la presentació d’obres inèdites de literatura dramàtica per a públic de fins a 16 anys com a adaptacions teatrals d’obres clàssiques o lliures de drets.

“El mes de novembre passat vam rebre la Medalla d’Or de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’España per la nostra trajectòria i impuls a la dansa, el teatre, el circ o les experiències performatives que es dirigixen tant a la primera infància com a l’adolescència”, recorda la diputada de Joventut i Teatres, Rocío Gil, qui té clara “la necessitat d’estimular la creació d’històries per a elles i ells, que són moltes menys que per al públic adult, per la qual cosa impulsem un any més este guardó”.

L’editorial Bromera publicarà el text guanyador, com fa des de la posada en marxa del premi en 2015. El seu editor, Marc Senabre, valora “no sols la publicació, sinó la possibilitat que s’obri de posar en escena l’obra. A més, ajuda a acostar el teatre i la literatura en general a la infància i la joventut des de les aules, ja que són textos que es treballen molt en classe”.

La convocatòria, que ja ha sigut publicada en el Butlletí Oficial de la Província, atorga un premi en metàl·lic de 5.000 euros, així com la publicació d’una primera edició per part de Bromera. El jurat, format per especialistes de les arts escèniques, triarà l’obra guanyadora tenint en compte la qualitat de l’escriptura dramàtica, la viabilitat de la seua possible posada en escena i el caràcter innovador del llenguatge i l’estructura dramàtica del text.

Per a participar, tan sols cal ser major de 18 anys i no haver guanyat les últimes dos edicions de la convocatòria. Els qui complisquen amb este requisit podran presentar el seu text en valencià en un termini de tres mesos comptats a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el BOP, és a dir, a partir del 23 de maig de 2024. Les bases de la convocatòria poden consultar-se a través de l’enllaç https://escalantecentreteatral.dival.es/ect_noticies/convocatoria-premio-escalante-infantil-y-juvenil-2024.

error: Content is protected !!