L’Escalante il·lusiona en Nadal amb el circ i clown d’Ambulant i N’imPORTE quoi en el Teatre Principal

  • El projecte teatral de la Diputació de València programa entre el 26 i el 29 de desembre el premiat espectacle circense de La FAM Produccions
  • Cinc pallassos molt especials se’n pujaran a l’escenari del 2 al 4 de gener amb ‘N’imPORTE quoi’ de Leandre Clown, Premi FETEN 2023

L’Escalante torna a omplir d’il·lusió el pati de butaques del Teatre Principal de València este Nadal amb dos espectacles guardonats: ‘Ambulant’, de La FAM Produccions; i ‘N’imPORTE quoi’, de Leandre Clown. El cicle ‘Nadal a l’Escalante’ del projecte teatral de la Diputació de València proposa circ i clown per a tots els públics del 26 de desembre al 2 de gener, amb entrades ja disponibles en línia i en taquilla abans de cada representació.

“Una cita ineludible d’estes festes és, sens dubte, disfrutar dels espectacles que ens oferix L’Escalante. I enguany, que millor que il·lusionar-nos amb ‘Ambulant’, Millor espectacle de circ dels Premis de les Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) en 2023; i ‘N’imPORTE quoi’, premi a Millor Espectacle de la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes (FETEN) de Gijón en 2023”, ha explicat Rocío Gil, diputada de Teatres i Joventut de la Diputació de València.

Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística, ha explicat que “cada any, ‘Nadal a l’Escalante’ busca traure somriures als més xicotets, però també a pares, mares, iaios i iaies, així que vos animem a disfrutar d’estes vesprades tan especials amb espectacles que tenen una gran posada en escena”.

Un viatge musical a l’edat daurada del circ

La FAM Produccions farà el tret d’eixida al cicle de Nadal de L’Escalante amb ‘Ambulant’, guardonat com a Millor espectacle de circ dels Premis de les Arts Escèniques de l’IVC en la seua última edició. Es podrà disfrutar en el Teatre Principal el 26, 27, 28 i 29 de desembre a les 18.00 hores, després dels passes per a escolars.

Es tracta d’un espectacle amb tècniques com la bàscula coreana, el mà a mà, els malabars, el diàbolo, la barra fixa, la roda cyr o el clown fusionades amb música en directe. Una potent posada en escena que ret homenatge als últims circs clàssics de principis del segle XX, l’edat daurada circense.

Dirigida pel reconegut director Adrian Schvarzstein, és una idea original de Sergi Heredia amb música de Juanjo Ballester i Manel Chust, Rubén Traver i Alberto Guardiola com a músics. Pascual Peris amb el vestuari; César Marín en l’escenografia; i Víctor Segarra, Dídac Cano, Gustavo Arruda ‘Guga’, Amanda Wilson, David Tornadijo ‘Torna’, Paco Caravaca i Laura Barba sobre les taules, completen l’equip artístic.

Humor carregat de poesia

La setmana de Reis estarà plena d’humor i poesia de la mà de Leandre Clown amb l’espectacle ‘N’imPORTE quoi’, que en 2023 ha sigut guardonat com a Millor espectacle de la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes de Gijón (FETEN) en 2023. Serà el 2, 3 i 4 de gener a les 18.00 hores.

‘N’imPORTE quoi’ és un espectacle de teatre gestual sense paraules, sense límits i sense ordre, on tot és possible. Una obra protagonitzada per cinc clowns que recull l’essència de Leandre Ribera, amb més de 30 anys en gira fent riure i imaginar al públic familiar amb la seua proposta escènica inspirada en el cinema mut, el mim, el gest i l’absurd.

Amb ‘N’imPORTE quoi’, el director se’n puja a l’escenari del Principal amb altres quatre clowns, Pere Hosta, Laura Miralbés, Andreu Sans i Cristina Solé. Una obra que compta en el seu equip amb Txesca Salvà en l’escenografia; música de Victor Morato i il·luminació de Marc Ros.

error: Content is protected !!