L’Escalante ultima els detalls de la producció ‘L’home que cremava pedres’ de la companyia de Tian Gombau

  • El projecte teatral de la Diputació de València estrenarà l’obra de teatre d’objectes el 6 de desembre en Ribes Espai Cultural, sota la direcció de Jordi Palet i Puig
  • També es posarà en escena ‘Full House’, la premiada ‘Los que comen tierra’, ‘Cucú’ i ‘La plaça del Diamant’ en les setmanes prèvies a l’estrena

L’Escalante ultima els detalls de la segona producció pròpia de la seua Temporada 23-24 creada per la companyia de Tian Gombau, ‘L’home que cremava pedres’,obra que formarà part de la programació del projecte teatral de la Diputació de València per a les pròximes setmanes, que reunirà el públic escolar i familiar fins al 16 de desembre en diverses sales de València amb cinc obres diferents.

El centre d’arts escèniques de la Diputació de València proposarà el 2 i 3 de desembre ‘Cucú’, de la valenciana Bambalina Teatre Practicable. Se sumen al programa dos obres amb funcions per a centres educatius, ‘Los que comen tierra’ de La Zafirina, Millor Text dels Premis d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura de 2023, que arribava el dia 27 a La Beneficència; i ‘La plaça del Diamant’, del Teatre Nacional de Catalunya i el Festival Grec 2023, que es posarà en escena el 4 de desembre en el Teatre Principal.

Així mateix, del 6 al 16 de desembre l’Escalante estrenarà en Ribes Espai Cultural ‘L’home que cremava pedres’, una obra de teatre d’objectes creada per la companyia de Tian Gombau i Jordi Palet i Puig produïda pel mateix centre, amb passes escolars i per a públic familiar.

La diputada de Teatres i Joventut de la Diputació de València, Rocío Gil, ha assenyalat que “des de l’Escalante donem suport al sector de les arts escèniques no sols amb l’exhibició i la formació, sinó també amb la producció, un aspecte que ens sembla fonamental ja queafavorim la creació d’obres de diferents llenguatges dirigides al públic infantil i juvenil”.

La directora i coordinadora artística de l’Escalante, Marylène Albentosa, ha destacat que “després d’un balanç molt positiu de la primera producció de la temporada, ‘Peter&Pan’, continuem produint històries que reunixen un equip artístic amb molt de talent, com el que acompanyarà al reconegut Tian Gombau, amb quasi 40 anys sobre els escenaris”.

Tian Gombau torna a l’Escalante

L’autor, director, actor i manipulador d’objectes Tian Gombau farà una parada de la seua gira internacional a València per a estrenar ‘L’home que cremava pedres’, una obra que demostrarà una vegada més que poden construir-se històries grans i boniques amb molt poc.

L’artista s’aproxima als 40 anys sobre els escenaris de tots els continents, i tornarà a exhibir la seua poesia visual al públic de l’Escalante, on ha pogut presentar diverses de les seues obres al llarg de la seua carrera, entre elles ‘Sabates noves’, Premi Max a Millor Espectacle per a Públic Infantil i Familiar en 2020.

En esta ocasió, “L’home que cremava pedres’ ens presentarà la fascinació d’un xiquet pel foc i com ha anat evolucionant la relació entre els homes i la terra, la manera de viure el dia a dia i les festes, la manera de relacionar-nosamb un espai i un temps”, conta el director i creador juntament amb Gombau d’esta proposta, Jordi Palet i Puig.

“Per a nosaltres és molt bona notícia estar presents una temporada més en la proposta de l’Escalante. Ens il·lusiona retrobar-nos amb el públic escolar i familiar d’este centre, un referent en la creació, producció i exhibició d’obres per a xiquets, xiquetes i joves”, ha afegit Gombau.

Ribes Espai Cultural acollirà esta obra dirigida a públic entre 5 i 9 anys els dies 6, 7, 8 i 10 de desembre a les 11.00 i 12.00 hores, i el 16 de desembre a les 17.00 i 18.00 hores en les seues funcions per a famílies; mentre que la comunitat escolar la podrà disfrutar de l’11 al 15 de desembre.

error: Content is protected !!