L’ESPAI LAGRANJA PRESENTA ELS SEUS LABORATORIS D’INVESTIGACIÓ ESCÈNICA

El projecte ‘Al soniquete del ser’ aprofundeix en l’heterodòxia del flamenc i ‘A_E_I_O_U’, en la desconstrucció del cos social femení

L’Espai LaGranja, espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment adscrit a l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta els projectes que es desenvoluparan al llarg dels mesos de gener i febrer de 2023 en les seues instal·lacions.

D’entre els 47 projectes presentats a la convocatòria pública, han sigut seleccionats els laboratoris ‘Al soniquete del ser’ del col·lectiu Aquelarre, compost per Jéssica Martín, Antonio Jumillas Montoya i Gema Iglesias, i ‘A_E_I_O_U’, de Marta García Navarro i Noe Arcos.

Els projectes han sigut seleccionats per una comissió formada per Ana Henar Lorenzo (APDCV), Asun Noales (AVED), Andrea Torres (Comitè Escèniques) i Guillermo Arazo, director de l’Espai LaGranja.

L’objectiu del centre de creació respecte a aquests laboratoris és el de protegir i fer valdre els processos d’investigació, més enllà de l’obtenció de determinats resultats o d’un producte o resultat final. La finalitat és el procés d’investigació i la pràctica artística en si mateixa, ja que l’Espai LaGranja es reactiva com a lloc per a provar, pensar i equivocar-se, per a la reflexió i l’intercanvi.

L’Espai LaGranja és el centre de residències artístiques per a la dansa i les arts del moviment que vol convertir-se en un lloc d’intercanvi de diàlegs i mirades plurals en aquests camps. El centre actua en diverses línies de treball per a incidir en el teixit creatiu i professional des de diferents contextos, la investigació, la creació, la internacionalització, la formació i la proximitat.

Laboratoris 2023

‘Al soniquete del ser’ del col·lectiu Aquelarre vol desplaçar la pràctica tradicional del flamenc cap a una vessant compositiva contemporània, a través, principalment, del moviment instintiu o impuls, utilitzant tota la memòria corporal que resideix en el cos, per a convertir-lo en una eina generadora de nous coneixements per a la composició.

A més, l’equip format per Jéssica Martín, Antonio Jumillas Montoya i Gema Iglesias vol qüestionar nocions com el flamenc ortodox, la creació de partitures de moviment, l’actualització dels diversos pals flamencs, i el rol del ballador en aquests nous contextos.

Amb ‘A_E_I_O_U’ les creadores Marta García Navarro i Noe Arcos volen generar un llenguatge propi a partir d’una investigació prèvia de la mateixa García Navarro, ‘La deconstrucción del cuerpo social de lo femenino’, i, d’altra banda, de la investigació prèvia d’Arcos ‘Maneras de cohabitar el cuerpo: el análisis de recursos técnicos que atraviesan la práctica desde la danza tribal fusión y la danza contemporánea’. La unió d’aquests dos processos ha generat en la seua pràctica estratègies de deconstrucció i hibridació.

error: Content is protected !!