EL CONSORCI DE MUSEUS I NEGRE PRESENTEN ‘¿TE ESTÁ LLEGANDO ALGO?’, UNA REFLEXIÓ SOBRE LA TRANSICIÓ AL MÓN ADULT

Segon projecte seleccionat en la convocatòria SCROLL del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Una proposta audiovisual de Sara Aliana i Sara Marhuenda, que es presenta el 16 de desembre a les 19.30 hores al Centre Cultural Las Cigarreras

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i NEGRE, el projecte de programació audiovisual del Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant, presenten el divendres 16 de desembre a les 19.30 hores l’exposició ‘¿Te está llegando algo?’, segon projecte seleccionat en Scroll 2022, la convocatòria pública de creació artística audiovisual impulsada pel Consorci de Museus per a l’espai NEGRE de Las Cigarreras.

El passat mes d’agost, després de l’avaluació i valoració de les 36 propostes presentades, el jurat va seleccionar per unanimitat els projectes ‘¿Te está llegando algo?’, de Sara Aliana i Sara Marhuenda, i ‘Pan y Circo’, de Jorge Isla. Després de l’exposició d’Isla, que es va presentar al setembre, arriba el torn de les artistes Sara Aliana i Sara Marhuenda amb ‘¿Te está llegando algo?’, un projecte audiovisual i expositiu que reflexiona sobre el pas del món adolescent a l’adult i tot el que això implica, en un moment transcendental de la vida: complir 20 anys.

L’exposició, organitzada per NEGRE i produïda pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el Centre Cultural Las Cigarreras, obri les seues portes el divendres 16 de desembre a les 19.30 hores a Las Cigarreras, on es podrà visitar fins al 25 de febrer.

L’obra parteix d’un viatge amb tren des de València fins a la Documenta de Kassel (Alemanya), una de les exposicions d’art contemporani més importants del món. Durant el viatge les artistes decideixen construir una nina de tela a grandària real, en representació de la seua amiga María, que no ha pogut viatjar amb elles. A través d’un registre audiovisual, reflexionen sobre la corporalitat, la digitalització i l’amistat. La dècada dels 20 anys es planteja com un moment de canvi en què s’abandonen les estructures acadèmiques per a passar a enfrontar-se al món laboral i la impossibilitat de fer del treball artístic una professió remunerada apareix en aquest instant com una bretxa en aquesta etapa.

Les dues artistes proposen una revisió de les conseqüències d’aquesta situació, en la qual es veuen abocades a ocupacions alienes, alienants i esgotadores, deixant de costat la tasca artística. L’exposició reuneix distintes veus que busquen posar en valor els vincles mitjançant l’acció física de carregar amb un cos lleuger per a activar el seu record, tindre’l present per a no oblidar i servir-nos de la imatge per a comunicar-nos i tornar a compassar-nos.

“Des del Consorci de Museus, el nostre compromís amb aquesta convocatòria és impulsar el talent emergent i mostrar noves expressions artístiques que desenvolupen narratives interactives en la seua forma més experimental. Es tracta d’una invitació per a explorar l’art digital i l’ús de la tecnologia, i reivindicar aquestes pràctiques artístiques en un espai de referència com Las Cigarreras”, assenyala el director del Consorci de Museus i membre del jurat de la convocatòria, José Luis Pérez Pont.

Sara Aliana i Sara Marhuenda

Ambdues artistes han explorat en mostres anteriors els conceptes de col·lectivitat i participació, articulant un discurs des de la quotidianitat, el comú i l’amistat. En aquesta ocasió la seua obra conjunta reincideix sobre aquestes temàtiques a través d’una experiència personal, que les porta a navegar per emocions com la frustració, la individualitat i la ruptura amb l’adolescència per a passar a assumir les limitacions que, com a adultes, els imposa la societat actual.

Sobre NEGRE

NEGRE és el projecte de programació expositiva de TODO BIEN, coproduït pel Consorci de Museus i ubicat en la sala audiovisual de la Caixa Blanca del Centre Cultural Las Cigarreras. L’objectiu d’aquest projecte és impulsar aquest espai com a lloc d’exposició, experimentació i difusió de projectes artístics contemporanis que exploren les possibilitats de l’audiovisual en el seu ús i context contemporanis. A més, NEGRE dona suport a nous creadors que treballen en el mitjà audiovisual, impulsant i generant condicions que faciliten l’exhibició i la difusió dels seus projectes dins i fora del Centre Cultural Las Cigarreras.

error: Content is protected !!