‘LLEGIM ALS POBLES’ HA ARRIBAT A 129 MUNICIPIS I A MÉS D’11.000 LECTORS

Hi han participat 65 escriptors i escriptores, que s’han desplaçat als pobles per a parlar amb els seus lectors

Carmen Amoraga ha anunciat que, després de l’èxit obtingut, en 2023 es repetirà la campanya. El termini d’inscripció serà de l’11 al 31 de gener

La campanya de promoció de la lectura ‘Llegim als Pobles’, impulsada per Cultura de la Generalitat, ha arribat a 129 municipis de la Comunitat Valenciana, que han acollit trobades amb escriptors i escriptores durant els mesos que ha durat: del 22 de juliol fins hui, 15 de desembre, que finalitza.

‘Llegim als Pobles’ estava enfocada, principalment, als pobles menuts i possibilitava que els lectors pogueren mantindre una conversació amb autors i autores que es desplaçaven als municipis.

La modalitat de club de lectura, xarrada literària o esdeveniment dins de l’àmbit educatiu o per a celebrar una efemèride cultural ha permés que 37 escriptors i 28 escriptores hagen participat en aquesta campanya. La distribució per províncies ha sigut la següent: 34 pobles a Alacant, 20 localitats a Castelló i a València la xifra ha arribat a 75 municipis.

La inversió feta ha sigut de 62.000 euros i l’assistència mitjana a cada trobada ha sigut de 91 lectors, per la qual cosa la campanya ha arribat a 11.446 persones. “Hem fet un esforç humà i econòmic important perquè aquesta campanya arribe a tota la cadena del sector del llibre, des de les llibreries a les biblioteques, passant pels autors, els lectors i els editors. Estem molt satisfets perquè el resultat ha sigut espectacular”, ha declarat Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni.

‘Llegim als Pobles’ es va iniciar el 22 de juliol a Alborache amb el jutge Joaquim Bosch, que va parlar del seu llibre ‘La patria en la cartera’, i que conclou hui, el 15 de desembre, amb els autors Francesc Joan Bodi Beneyto a Gorga, Pau Alabajos a Dénia, Maria Josep Escrivà a Xàbia, Joan Benesiu a Cullera i Eloy Moreno al Port de Sagunt.

La nòmina es llarga i, per citar-ne alguns, han participat en aquesta edició Alicia Jiménez Bartlett, Care Santos, Marta Robles, Víctor Labrado, Alejandro Palomas, Rosario Raro, Paula Bonet, Lola Mascarell, Vicent Baydal, Amparo Tórtola o Xavier Aliaga, entre altres.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha manifestat que “la campanya ha sigut un èxit perquè hem arribat territorialment fins a l’últim racó, com per exemple la pedania de San Vicente de Piedrahita de Cortes de Arenoso, que va tindre l’oportunitat de tindre l’escriptora Rosario Raro”.

Amoraga ha indicat que “l’interés despertat és constant i els ajuntaments ens telefonen per a preguntar si poden continuar sol·licitant autors. De moment puc avançar que aquesta activitat de foment de la lectura continuarà l’any que ve”.

Els detalls de la nova convocatòria eixiran el pròxim 27 de desembre, així com els terminis per a sol·licitar la inscripció, que seran de l’11 al 31 de gener de 2023.

‘Llegim als pobles’ és un programa del Pla valencià del llibre i la lectura de la Generalitat, organitzat a fi d’incrementar els índexs de lectura mitjançant la interacció dels autors amb els lectors.

error: Content is protected !!