L’ETNO convoca el XXIVé Premi Bernat Capó d’investigació i difusió de la cultura popular

  • El termini de presentació de treballs finalitzarà el 9 de juliol de 2023
  • El premi es convoca amb la finalitat de fomentar la investigació i la divulgació dels treballs vinculats a l’estudi de la nostra cultura popular

La Diputació de València, a través de l’ETNO-Museu Valencià de Etnologia, ha obert la convocatòria del XXIV Premi Bernat Capó d’investigació i difusió de la cultura popular, el termini de presentació de la qual de treballs finalitza el pròxim 9 de juliol de 2023. El guanyador del premi rep 6.000 euros i a més el seu text serà publicat per l’Editorial Bullent.

El premi Bernat Capó, posat en marxa en 1999 per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, l’Ajuntament de Dènia, Edicions Bullent i la Diputació de València, l’organitza des de fa tres edicions l’ETNO-Museu Valencià de Etnologia.

Durant 20 anys s’han guardonat treballs que han aconseguit quasi tots els aspectes de la nostra cultura tradicional. Des del primer guardó atorgat a Joan Pellicer pel seu Costumari Botánic (1999), el premi ha considerat propostes relacionades amb l’imaginari valencià de llegendes i contes, jocs tradicionals, les manifestacions festives, la recopilació de romanços i cançons, o fenòmens socials concrets de les nostres terres, com per exemple l’emigració o el treball femení.

Amb el premi es vol retre homenatge a Bernat Capó. Nascut a Benissa, va ser un intel·lectual que va desenvolupar la seua tasca com a periodista en diferents mitjans de comunicació (Saò, El Temps, Mediterràneo, Levante) i que va posar en marxa projectes de comunicació amb clara vocació valenciana com a Diario de València o Noticias al Día. La seua tasca com a escriptor va tractar diferents temes, dels quals cal destacar el seu assaig Costumari valencià, 1992-94.

Requisits dels participants

Podran participar totes les persones que hagen complit els 18 anys el dia de finalització del termini de presentació de les obres. No podran participar aquelles persones que hagen guanyat el premi Bernat Capó d’investigació i difusió de la cultura popular valenciana en els últims cinc anys.

Podrà optar a este premi qualsevol treball de recerca inèdit de divulgació de la cultura popular valenciana. Els treballs que es presenten hauran de complir les següents condicions. En primer lloc, han de fer referència a qualsevol camp de la cultura popular, tant material com immaterial. Es valoraran especialment aquells treballs que facen referència a la cultura material.

Una altra característica que es demana als treballs és que s’haja emprat una metodologia etnogràfica en la seua elaboració. Quant al nombre de temes, es pot desenvolupar un tema únic o diversos temes relacionats, però no podran ser simples recopilacions d’articles. Referent a l’idioma, poden estar escrits en valencià o en castellà.

L’última condició és que hauran de ser originals, inèdits i no premiats en altres concursos o premis.

Més informació: https://letno.dival.es/ca/actividad/premsa/convocatoria-del-premi-bernat-capo-2023

error: Content is protected !!