L’IVAM PREPARA QUATRE NOVES EXPOSICIONS PER A LA PRÒXIMA TARDOR

Teresa Lanceta, Julio González, l’art de postguerra a Europa i una mostra sobre l’organització social de les cures domèstiques, que inclou treballs d’Ana Penyas, centraran la nova temporada

L’IVAM ha preparat per a la pròxima tardor un ampli programa d’exposicions en el qual destaquen una mostra que explora l’art de postguerra a Europa, un projecte de Teresa Lanceta, pionera de l’art tèxtil a Espanya, i una nova presentació de l’obra de Julio González. L’agenda es completa amb la mostra ‘En una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures’, una proposta d’Alba Herrero i Ana Penyas, autora de ‘Estem totes bé’, que li va valdre el primer premi Nacional de Còmic a una dona.

La programació expositiva de tardor s’obri el pròxim 29 de setembre amb la mostra ‘Lluny del buit. Zero i l’art de postguerra a Europa’, que revisa els principals moviments que van tindre lloc a Europa entre 1957 i 1966 prenent com a referent el grup ZERO, conformat per Heinz Mack, Otto Piene i Gunter Uecker. Aquest i altres col·lectius, inclòs l’espanyol Equipo 57, van vincular el seu treball a revistes i publicacions, accions i esdeveniments (com les inauguracions d’una sola nit). La mostra, amb més de 170 obres, permetrà entendre la posició de frontissa que aquests grups van exercir entre les avantguardes històriques i el posterior art relacional.

Teresa Lanceta (Barcelona, 1951. Viu i treballa a Alacant) serà la protagonista de la següent mostra que s’inaugura el 6 d’octubre. Comissariada per Nuria Enguita i Laura Vallés, en col·laboració amb el MACBA, ‘Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert’ recorre la trajectòria de l’artista des dels anys setanta fins a l’actualitat, i inclou una àmplia selecció dels seus tapissos, llenços, pintures, dibuixos, escrits i vídeos, en la que constitueix la major aproximació al seu treball fins hui.

L’historiador i crític d’art i arquitectura, Juan José Lahuerta, serà l’encarregat de revisar el fons de Julio González de la col·lecció de l’IVAM per a atorgar nova llum sobre el treball d’aquest gran artista, gràcies a la revisió de l’arxiu, que l’allunyarà d’uns certs mites sobre la seua vida i la seua obra que han perviscut des de mitjan segle passat.

El calendari expositiu de l’any 2022 finalitzarà el 10 de novembre amb l’exposició ‘En una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures’. La mostra s’organitza a partir de material d’arxiu i de les experiències de vida de dones de diferents edats i procedències, treballadores de la llar, però també ocupadores. La proposta recorre els canvis temporals, espacials i socials vinculats a aquest treball. L’exposició es completarà amb les sèries d’Ana Penyas ‘Todo bajo el sol’ i ‘En transición’, les dues pertanyents a la col·lecció de l’IVAM.

error: Content is protected !!